Lamborghini Aventador LP750-4 SV Roadster: noua variantă a decapotabilei de 750 CP va costa 357.000 de euro

de Sebastian Toma
Luni, 17.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a dezvoltat o variantă Super Veloce a lui Aventador Roadster, pe care o va construi în doar 500 de exemplare. Prețul de pornire al decapotabilei de 750 CP este de 357.000 de euro, fără taxe.

Esential 7 trepte are transmisia lui Aventador LP750-4 SV Roadster.
6.5 litri este cilindreea motorizării V12 aspirate din dotarea noii decapotabile de la Lamborghini.
Lamborghini Aventador LP750-4 Super Veloce Roadster, cea mai recentă creație a mărcii italiene, a fost prezentat oficial la Concursul de Eleganță de la Pebble Beach. Noua creație a mărcii din Sant'Agata este cu 50 de kilograme mai ușoară decât varianta pe care este bazată și are și 50 CP suplimentari. Noile specificații îi asigură un timp 0-100 km/h de 2.9 secunde și o viteză maximă de peste 350 km/h. Italienii au anunțat și prețul de pornire pe piața din Europa al noului lor model, care va costa 357.000 de euro fără taxe, iar numai 500 de mașini vor fi fabricate în această configurație. Primele livrări de Lamborghini Aventador LP750-4 SV Roadster vor avea loc la începutul lui 2016.

Noua creație a mărcii italiene are un raport putere/greutate de 2.1 kilograme pe cal putere, având în vedere cele 1.575 de kilograme ale lui Aventador Roadster în variantă Super Veloce și cei 750 CP din dotare.

O altă caracteristică a noii variante este geamul spate operat electric, care le permite ocupanților să se bucure la alegere de sunetul motorizării V12 din dotare, care pormite "tonuri învigorante și armonioase".

Noul Aventador LP750-4 SV Roadster la prezentarea de la Pebble Beach.

Urmareste Automarket
Plafonul acestei decapotabile de la Lamborghini este din două piese și este realizat din fibră de carbon.
Fiecare dintre cele două piese cântărește mai puțin de șase kilograme și cele două pot fi stocate în portbagaj atunci când mașina este decapotată. Acoperișul decapotabil de tip hardtop este operat manual, un sistem electric fiind imposibil de implementat în configurația de motorizare a acestui model.

Așa arată interiorul noii decapotabile de la Lamborghini.

Prezentarea lui Lamborghini Aventador LP750-4 SV în varianta Coupe

Via Lamborghini

Comentarii (1)

  • Scorpionul_negru
    Doar atat ? Ma asteptam la un pret de peste 500 de mii de euro !
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru