Lamborghini pregătește un Aventador SV J: mai multă putere și elemente aerodinamice noi

de Cornel Șocariciu
Marti, 10.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini pregătește o ediție specială Aventador. Botezată SV J, aceasta ar urma să debuteze până la finalul anului. Italienii vor modifica puterea motorului și vor oferi elemente aerodinamice noi.

Voci apropiate constructorului Lamborghini spun că în 2018 vom vedea o nouă versiune specială Aventador. Modelul ar urma să poartă denumirea de Aventador SV J, iar fotografii spion au deja câteva cadre cu o versiune destinată testelor.

Litera J adăugată denumirii face referire la legendarul Lamborghini Jota din 1970, o versiune mai performantă a modelului Miura (un singur exemplar). Atât Lamborghini Diablo, cât și Aventador au avut versiuni J. Diablo J a fost produs în 28 de unități, în timp ce Aventador J a fost asamblat într-un singur exemplar.

Așa cum probabil intuiți, viitorul Lamborghini Aventador SV J va fi produs într-un număr limitat de exemplare, iar sub capotă vom vedea același motor V12. În cazul versiunii speciale Aventador SV (au fost asamblate doar 600 de exemplare; foto), unitatea dezvolta 750 de cai putere, cu 50 CP mai mult comparativ cu modelul standard. Conform zvonurilor, versiunea Aventador SV J va oferi mai multă putere, comparativ cu varianta SV.

În același timp, italienii vor oferi un splitter modificat, un eleron spate mult mai generos și terminații duble pentru sistemul de evacuare.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru