Land Rover Discovery Vision Concept anticipează viitoarea generaţie a SUV-ului britanic

de Bogdan Mirică
Marti, 15.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover a dezvăluit conceptul Discovery Vision, creat pentru a anticipa viitoarea generaţie a SUV-ului, programată să ajungă în showroom-uri la finalul acestui an.

Cu ocazia Salonului Auto de la New York, Land Rover anticipează viitoarea sa direcţie de design şi restilizarea familiei de SUV-uri cu un prototip inedit: Discovery Vision Concept.

După cum o sugerează şi numele, prototipul anticipează viitoarea generaţie Discovery, programată să schimbe reţeta actualului model. Conceptul vine cu console mai scurte şi renunţă la profilul pătrăţos în favoarea unuia mai sportiv. Este o nouă confirmare că aspectul unui off-roader adevărat va fi abandonat pentru a încerca să atragă o masă mai mare de clienţi.

Pe lista modificărilor se înscrie şi portbagajul, a cărui deschidere dublă a fost înlocuită cu una convenţională, dublată de o podea care se extinde pentru a servi drept bancă pentru pasageri în timpul unui picnic.

Esential 7 locuri oferă Land Rover Discovery Vision Concept.
Pentru a garanta un acces facil, Land Rover a eliminat al doilea rând de montanţi şi a ales soluţia unor portiere cu deschidere opusă.
Ele permit intrarea în habitaclu a şapte pasageri, aşezaţi într-o configuraţie 2+3+2. Ultimele două rânduri beneficiază şi ele de scaune independent ajustabile, ce pot fi rabatate complet în situaţiile în care şoferul are nevoie de un portbagaj extins.

Tehnologie de ultimă generaţie pentru scanarea terenului

Pentru a sublinia aspectul premium, conceptul oferă materiale atent selecţionate şi multă tehnologie, proiectată pe un ecran tactil de dimensiuni generoase, controlat şi cu ajutorul comenzilor de pe volan.

Urmareste Automarket
Pe lista tehnologiilor revoluţionare se află capota transparentă, un gadget despre care v-am vorbit deja, şi care implică un sistem de camere video folosite de şofer pentru a vedea ce se află sub maşină. Alături de acest sistem, Land Rover oferă şi Laser Terrain Scanning, o funcţie care scanează terenul din faţă cu ajutorul unor lasere montate la nivelul proiectoarelor.
Tot revoluţionar poate fi considerat şi sistemul Laser Referencing, care proiectează pe asfalt semne de atenţionare după ce a scanat terenul.

Conceptul expus la New York anticipează debutul versiunii de serie, aşteptată să îşi facă apariţia spre sfârşitul acestui an. Modelul va folosi platforma lui Evoque şi va fi oferit în două variante de caroserie, cu cinci sau şapte locuri.

Comentarii (4)

  • Portiere cu deschidere verticala??? Poate in sens invers, sau "sinucigase", cum li se mai spune.
    1 0
  • Un exemplu concret de originalitate!
    6 0
  • un oarecare
    Frumoase masini nimik de spus....dar pe la fiabilitate cand o sa mai umble?inca se duc cutii, casete de drirectie,etc pe capete...
    0 0
  • filosofi englezi
    Discovery asta ar trebui sa se adreseze celor care folosesc masina pentru off-road...un tanc identic cu Range Rover,dar cu usi de Rolls Royce,ca de am cateva zeci de hectare de padure trebuie sa imi deschid usile ca Rolls,altfel nu se poate...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru