Land Rover ne promite tehnologii revoluționare: întoarcerea autonomă din trei mișcări și rularea fără șofer în off-road

de Bogdan Mirică
Marti, 16.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover teastează o serie de tehnologii revoluționare, printre care și un sistem care îi permite mașinii să efectueze o întoarcere din trei mișcări fără intervenția șoferului.

După ce noul BMW Seria 7 a devenit primul automobil din lume cu o cheie tactilă, care îți permite să parchezi mașina fără să te afli la volan, rivalii de la Jaguar Land Rover au replicat în timp util, cu o tehnologie similară.

Constructorul britanic a prezentat un sistem care îi permite șoferului să controleze mașina fără să se afle la volan, bineînțeles tot în parcare. Această soluție este preferată atunci când șoferul nu are loc să urce la volan.

Pe același prototip prezentat de Land Rover, britanicii au instalat și un alt sistem de comandare a mașinii de la distanță. Tot prin intermediul telefonului mobil, șoferul poate controla rularea mașinii în teren accidentat, fără a se afla la volan. Acesta are acces la accelerație, frână, direcție și la schimbarea modului de tracțiune. Astfel, cel de la volan va putea negocia mai bine provocările traseului off-road, unghiurile de atac și degajare sau garda la sol.

Nu în ultimul rând, Land Rover testează o tehnologie care va face viața mai ușoară tuturor celor care au o fobie față de manevrele efectuate cu o mașină de mari dimensiuni.

Un sistem autonom va permite efectuarea unei întoarceri din trei mișcări, fără nici un fel de asistență din partea șoferului.

Comentarii (4)

  • rularea fără șofer în off-road...maximumul ridicolului

    inteleg sa ai sistem autonom pe autostrada unde te apuca somnu' facand acelasi drum zilnic si de 2 ori, dar sa lasi masina sa mearga prin teren accidentat.....care mai este rostu' unui model de teren si care mai este rostu achizitiei acestuia?
    13 3
  • someone
    de acord cu vianu...cand iesi in off-road e o decizie 100% sentimentala, si deloc rationala.acolo vrei sa simti, vrei sa faci tu masina sa faca, nu sa lasi un sistem computerizat sa lucreze pentru tine.....ce urmeaza? scoaterea electronica a unui jeep impotmolit intr-o rapa? troliu electronic comanadat de pe ecran digital?
    7 3
  • e gandit pentru omul care nu prea are experienta in off-road si trebuie sa parcurga zilnic un drum unde poate fi dificil sa manevreze masina.
    2 3
  • @lorincsi
    aaaa...siii....pentru ca automobile....gaaa

    poza de la profil e fix in spiritul a ce ai scris
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru