Leonardo DiCaprio are propria echipă în Formula E

de Daniel Popescu
Luni, 09.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Celebrul actor american Leonardo DiCaprio a fondat o echipă pentru competiţia electrică Formula E împreună cu producătorul francez Venturi Automobiles.

Esential 491.2 kilometri pe ora este recordul obtinut pe uscat de un vehicul electric (Buckeye Bullet 2.5, 2010)
Grila de start a competiţiei electrice Formula E a devenit luni completă după înscrierea în campionat a celei de-a 10-a echipe. Numele echipei este Venturi Grand Prix şi este deţinută în mod egal de producătorul francez Venturi şi cunoscutul actor american Leonardo DiCaprio.

Proiectul prevede participarea în Formula E începând din sezonul 2015/2016 cu un monopost propulsat de motorul de 300 de cai putere disponibil pe Buckeye Bullet 2.5, cu care Venturi a doborât în 2010 recordul de viteză pe uscat pentru un vehicul electric.

"Venturi a fost un pionier în vehiculele electrice de performanţă pentru mai mult de un deceniu, iar Formula E ne oferă o oportunitate fantastică pentru a îmbunătăţi şi mai mult tehnologiile noastre avansate prin intermediul sporturilor cu motor", a declarat Gildo Pallanca Pastor, proprietarul Venturi.

Viitorul planetei noastre depinde de abilitatea de a adopta vehicule eficiente şi curate din punct de vedere al carburantului.

Leonardo DiCaprio
Actor
La rândul său, DiCaprio spune că s-a alăturat proiectului datorită faptului că propulsia de tip electric reprezintă în opinia sa viitorul industriei auto.

"Viitorul planetei noastre depinde de abilitatea de a adopta vehicule eficiente şi curate din punct de vedere al carburantului.

Venturi a demonstrat o viziune semnificativă în decizia de a crea o echipă de curse prietenoasă cu mediul înconjurător şi sunt bucuros să fac parte din acest efort", a precizat el.

Pe lângă Venturi, alte nouă echipe s-au înscris pentru noua competiţie Formula E, care va debuta în luna septembrie a anului viitor: Drayson Racing, China Racing, Andretti Autosport, Dragon Racing, e.dams, Super Aguri, Audi Sport Abt, Mahindra Racing, Virgin Racing, Venturi Grand Prix. 

Comentarii (2)

  • ... pe site oficial al FE nu prea apar motoare de 3000cp ... ci reguli destul de clare privitoare la masini si performantele lor
    1 0
  • 3000 cp? are you sure?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru