Lupta cu BMW şi Mercedes devine cu adevărat dificilă: Audi amână investiţiile în concepte şi baterii pentru maşini electrice

de Daniel Popescu
Marti, 18.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi este nevoită să amâne investiţiile în concepte, baterii pentru maşini electrice şi circuite de teste pentru maşini autonome pentru a reduce drastic costurile după scandalul Dieselgate.

Volkswagen a încercat să-şi asume întreaga răspundere pentru costurile generate de scandalul Dieselgate, cu scopul ca celelalte mărci din cadrul grupului să nu fie afectate.

Totuşi, costurile totale ale scandalului sunt atât de mari, încât Grupul Volkswagen este nevoit să ia măsuri preventive inclusiv la brandul premium Audi, care va fi nevoit să reducă investiţiile în tehnologie în perioada următoare.

Potrivit unor surse din interiorul constructorului de la Ingolstadt, Audi va amâna investiţiile în concepte, fabrici de baterii pentru maşini electrice, dar şi cele prevăzute pentru construirea unui circuit de teste pentru maşini autonome. În plus, proiectul care prevedea construirea unui parc tehnologic în Ingolstadt a fost de asemenea amânat pe termen nelimitat.

Urmareste Automarket
Toate aceste amânări de proiecte vin în contextul în care Audi este oricum pe locul 3 la vânzările constructorilor premium, în spatele rivalilor tradiţionali de la Mercedes şi BMW, care au anunţat investiţii masive pentru maşini electrice şi autonome.
Pe de altă parte, se vehiculează că până în prezent Audi investea mai mulţi bani în tehnologie comparativ cu Mercedes şi BMW.

Reprezentanţii muncitorilor de la fabrica de la Ingolstadt se tem că noile tăieri de costuri ar putea avea efecte negative asupra forţei de muncă, mai ales că vin la scurt timp după ce Audi a decis să mute producţia modelului Q5 în Mexic şi să construiască primul model electric de serie la Bruxelles.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • inexorabil
    “Costuri atât de mari”…Miliarde, carevasăzică. Uite ce daune teribile au putut să provoace doi ingineri anonimi, ȋmpreună cu femeia de serviciu care le asigura cafele calde ȋn timp ce ei meștereau, cu bună știință și nerușinare, softul care urma să “mintă” și să intre ȋn istorie (chiar dacă n-a fost prevestit de cartea Apocalipsei). Astfel, cei trei iresponsabili au sfidat autoritatea angelicei conduceri a Grupului și i-au știrbit aureola, iar alesele dosuri birocratice trag acum ponoasele, poate pentru mulți ani. De fapt, vinovații au acționat sub directa ȋndrumare a lui michiduță, alias același tartor care a ispitit-o pe EPA, pardon, Eva. La ghilotină cu ei (sau măcar să li se pretindă despăgubiri pentru cârnații firmei, șterpeliți din bucătărie și consumați ȋn timpul operațiunii ilegale).
    4 2
  • @inexorabil
    mafia si-a atins din plin scopul cu acest diselgate:)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru