McLaren Sports Series: numele noului model entry-level, poziţionat sub 650S

de Bogdan Mirică
Joi, 06.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren lucrează la un nou supercar, botezat Sports Series şi poziţionat sub actualul 650S. Modelul va folosi tehnologie din Formula 1 şi va avea un preţ de 160.000 de euro.

După ce toată presa de specialitate a vehiculat mai multe informaţii despre un posibil model entry-level în gama McLaren, constructorul din Regatul Unit a confirmat intenţiile sale. Într-un comunicat oficial publicat astăzi, McLaren susţine că sub actualul 650S se va poziţiona modelul cunoscut până acum sub numele de cod P13.

Englezii susţin însă că din momentul lansării oficiale, noul P13 va fi cunoscut de către publicul larg după numele McLaresn Sports Series. Titulatura este, momentan, una oficială, însă ea ar putea fi modificată într-una numerică până la momentul debutului live, programat în toamna anului viitor, cel mai probabil cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

McLaren Sports Series va fi orientat către publicul care îşi doreşte un supercar abordabil, cum este Audi R8. Chiar şi aşa, britanicii ne garantează că sportiva va fi un McLaren pur. Va avea o caroserie din fibră de carbon, un motor V8 montat central şi o serie de tehnologii provenite din Formula 1, introduse în premieră pe o maşină de stradă.

Esential 160.000 de euro ar urma să coste viitorul McLaren Sports Series.
Surse neoficiale vorbesc deja despre un motor V8 twin-turbo de 3.8 litri, capabil să dezvolte între 450 şi 500 de cai putere.
Performanţele vor fi demne de un supercar, iar preţul va fi unul pe măsură, adică aproximativ 160.000 de euro.

În următoarea perioadă, McLaren va introduce 13 clipuri promoţionale pentru viitorul model, toate reunite sub sintagma #BlackSwanMoments. Ea va încerca să prezinte poveşti care au schimbat convingerile unor anumiţi oameni.

Comentarii (1)

  • Beligan
    Usor usor vor ajunge sa faca concurenta Loganului...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru