Mercedes B-Klasse electric a intrat în producţie

de Bogdan Mirică
Vineri, 11.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a demarat astăzi producţia noului B-Klasse Electric Drive. Modelul german are 177 de cai şi garantează o autonomie de 200 de kilometri.

Urmareste Automarket
După BMW i3, Tesla Model S şi Nissan Leaf, piaţa modelelor electrice mai primeşte un membru important, intrat în producţie, oficial, astăzi. Este vorba despre Mercedes B-Klasse Electric Drive, versiunea cu zero emisii a MPV-ului compact, ieşit la începutul zilei de pe linia de asamblare a uzinei Rastatt din Germania.

Cu un look asemănător versiunii standard, modelul electric cântăreşte 1750 de kilograme şi se foloseşte de resursele unui motor electric.

Unitatea generează 177 de cai putere şi un cuplu de 338 Nm. Este suficient pentru o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în 7.9 secunde şi o viteză maximă limitată la 161 de km/h.

Esential 200 de kilometri este autonomia lui Mercedes B-Klasse Electric Drive.
177 de cai are Mercedes B-Klasse electric.
Ceea ce interesează cel mai mult este însă autonomia, estimată la 200 de kilometri. Este o valoare bună, asigurată de o baterie litiu-ion, furnizată de Tesla Motors. Este chiar mai bună cu 40 de kilometri decât cea a lui BMW i3, care nu se poate lăuda decât cu o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h, mai rapidă cu 0.7 secunde.

Deşi producţia a demarat astăzi, primele livrări vor mai dura câteva luni. Primele exempalre vor ajunge în câteva luni pe piaţa din SUA şi abia apoi, spre sfârşitul anului, în Germania şi alte câteva pieţe europene cu apetit pentru vehicule electrice.

Comentarii (4)

  • ...se misca lucrurile...
    12 1
  • Cred ca au dat bani grei sa cumpere baterii de la Tesla Motors. Pare o oferta mai buna decat Ampera cu 4 locuri.
    2 5
  • Cria04
    @AlinC, Daimler este unul dintre acționarii Tesla... Asa ca nu cred ca au dat bani grei.
    2 0
  • @AlinC
    Stai jos! Nota 4. Mercedes detine actiuni la compania Tesla. Au fost printre salvatorii ei, alaturi de statul american. Bateriile utilizate de Tesla sunt de fapt Panasonic.
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru