MINI: "Noua generaţie a hatchback-ului va avea un motor cu trei cilindri în linie"

de Sebastian Toma
Luni, 30.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Până la dezvelirea oficială a noului hatchback de la Mini, primele informaţii tehnice ale modelului au fost publicate pe internet. Principala noutate este un motor de 1.5 litri cu trei cilindri în linie, care livrează 134 CP.

MINI va înlocui hatchback-ul său cu o nouă generaţie, prefigurată de conceptul Vision. Aceasta va fi echipată cu noua platformă UKL a Grupului BMW şi va fi oferită şi în compania unui motor turbo cu trei cilindri în linie. Unitatea de 1.5 litri face parte din noua gamă de propulsoare de la BMW şi livrează 134 CP şi 220 Nm. Ulterior, gama de motorizări va include mai multe propulsoare, versiunile S şi JCW ale lui Mini Cooper nefind excluse. Noua platformă va fi folosită şi de viitoarele modele BMW cu tracţiune faţă, informează reprezentanţii mărcii.

Platforma va fi mai uşoară decât cea folosită în prezent, iar reprezentanţii mărcii britanice spun că au făcut eforturi semnificative pentru a îmbunătăţi manevrabilitatea şi precizia oferită de aceasta. Mai mult decât atât, reprezentanţii Mini au crescut nivelul de confort al platformei. O altă noutate în gama Mini este reprezentantă de introducerea unei capote active, care se va ridica automat în cazul detectării unui impact iminent cu un pieton, sistem activ între 19 şi 55 km/h.

Urmareste Automarket
Încă de la lansare, gama de diesel-uri pentru hatchback-ul britanic va include un nou motor de 1.5 litri, care livrează 114 CP şi 269 Nm.
Toate motorizările vor fi oferite în compania unei noi game de transmisii automate şi manuale. În cazul diesel-ului de 1.5 litri, vorbim despre o îmbunătăţire de şapte procente a economiei de carburant. Prezentarea oficială a noului hatchback Mini are loc pe 18 noiembrie 2013.

Via Worldcarfans

Comentarii (5)

  • dizelu' o fi tot 3 cilindrii?
    6 1
  • @barichelu
    Tot ce e posibil....exista pe piata si motoare de 1.5 diesel cu 3 cilindri. Smart ForFour 1,5 CDI de ex. Are tot 3 cilindri cred....
    3 0
  • someone
    da, sant noile motoare benzina si diesel, din familia cu 3 cilindri capacitate 1.5 . mai multe variante de putere. I8 un astfel de motor are
    2 0
  • Batranu'
    Eu nu pot sa inteleg de ce apare trendul acesta,de reducere a numarului de cilindrii,fiindca capacitatea ramane tot aceasi cu a motorului de 4 cilindri,care este si mai echilibrat.Deci,cum se reduce consumul,daca se reduc cilindrii?(comparand un motor de 1,5 cu 4 cil,cu unul de 1,5 cu 3 cilindri)
    1 2
  • Marian
    @Batranu' - din cate stiu cei de la BMW au zis ca noile motoare vor avea un lucru in comun: vor fi construite din aceleasi unitati de baza - cilindrul va fi identic si pe un motor de 1.5 si pe unul de 2 si pe unul de 3 litrii.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru