Nissan DeltaWing a terminat în premieră o cursă de anduranţă

de Dragoș Băltățeanu
Joi, 25.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Celebrul prototip Nissan DeltaWing a reuşit să termine prima cursă. S-a clasat pe locul cinci în cursa Petit Le Mans disputată pe circuitul Road Atlanta din Statele Unite.

Nissan a înscris în cursa de 24 de ore de la Le Mans din acest an un prototip cu o formă specială. Poreclit imediat Batmobil, Nissan DeltaWing este un prototip experimental de automobil de curse, cu o formă atipică. Puntea faţă este mult mai îngustă faţă de puntea spate, o formă total atipică pentru o maşină de curse. Până acum, prototipul Nissan a fost urmărit de ghinion. În cursa de 24 de ore de la Le Mans a fost scos din cursă de un prototip Toyota. Apoi în testele pentru cursa americană Petit Le Mans de la Road Atlanta a fost scos violent în decor de un Porsche concurent.

Echipa Nissan DeltaWing a reuşit să repare prototipul şi să se prezinte la startul cursei de la Road Atlanta. Mai mult, pentru prima dată în istorie, Nissan-ul DeltaWing a reuşit să ajungă la final şi s-a clasat pe locul cinci. Chiar şi aşa, echipa nu a fost scutită de aventuri. În urma calificărilor, prototipul DeltaWing a obţinut al zecelea timp, dar a fost descalificat şi trimis la coada grilei de start, deoarece nu poate fi încadrat în nici o clasă.

Chiar şi aşa, Nissan-ul a reuşit să parcurgă cele 1.000 de mile de la Petit Le Mans fără incident, obţinând astfel prima clasare din scurta sa istorie.

Via Cars.Aol.co.uk

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru