Nissan GT-R50 by Italdesign: prototip de 720 de cai putere la aniversarea de 50 de ani a celor două companii

de Daniel Popescu
Vineri, 29.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan și casa de design Italdesign aniversează în acest an 50 de ani de existență, astfel că cele două companii și-au unit forțele și au dat naștere unui prototip de 720 de cai putere numit Nissan GT-R50 by Italdesign.

2018 este anul în care constructorul japonez Nissan și casa de design Italdesign sărbătoresc 50 de ani de la înființare.

Chiar dacă Italdesign se află în prezent în proprietatea Grupului Volkswagen, acest lucru nu a împiedicat cele două companii să inițieze un proiect inedit: prototipul aniversar Nissan GT-R50 by Italdesign.

Acesta este bazat pe Nissan GT-R Nismo, însă se diferențiază prin plafonul coborât cu 54 de milimetri și prin geamul spate mai lung, care oferă o siluetă mai elegantă. Modificări de design apar și în cazul blocurilor optice LED, care beneficiază de o semnătură unică și se extind puternic spre capotă. Modelul este echipat cu jante de 21 inch și pneuri Michelin Pilot Super Sport, în timp ce stopurile au de asemenea o semnătură modificată.

La interior, Nissan și Italdesign au optat pentru tapițerie Alcantara și elemente aurii în zona panoului cu instrumente.

Din punct de vedere tehnic, GT-R50 by Italdesign utilizează același motor V6 de 3.8 litri de pe GT-R Nismo, însă acesta a fost îmbunătățit pentru a genera acum 720 de cai putere, cu 120 de cai putere mai mult, în timp ce cuplul ajunge la 780 Nm.

Performanțele mai bune au fost posibile datorită unor update-uri introduse la pistoane și injectoare, dar și datorită utilizării unor intercoolere mai mari.

În plus, au fost realizate modificări și la nivelul suspensiile și frânelor. Nissan GT-R50 by Italdesign va fi prezentat oficial în Europa în luna iulie și va fi produs într-un număr "ultra-limitat" de exemplare.

Via Nissan

Comentarii (3)

  • am rezervat deja 2 eu si Seicul, mai ramane 1 care il ia?
    4 0
  • carcotasu'
    MI se pare, sau farurile si stopurile au foist imprumutate de la Ferarri California?
    1 3
  • Am citit articolul. Nota 10 pentru GTR. Articolul promoveaza o limba romana perfecta! Update-uri introduse la pistoane...? Reproiectare, imbunatatire....Sunt o gramada de cuvinte romanesti care pot fi folosite. Se umple tara de veorice.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru