Nissan Leaf este prima maşină de serie care oferă o vopsea fosforescentă

de Bogdan Mirică
Joi, 12.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a inventat o vopsea care captează lumina solară din timpul zilei pentru a deveni fosforescentă vreme de până la 10 ore. Vopseaua a fost aplicată deja pe Nissan Leaf şi are o garanţie impresionantă.

După ce a inventat vopseaua care estompează zgârieturile de suprafaţă şi a introdus-o în lista de opţionale a modelelor Infiniti, Nissan revoluţionează din nou în domeniu.

De această dată cu ajutorul inventatorului Hamish Scott, creatorul Starpath, un strat de vopsea capabil să absoarbă energia solară de-a lungul zilei, suficient cât să strălucească între 8 şi 10 ore.

Deşi există deja o folie auto care oferă aceleaşi proprietăţi, Nissan este primul constructor din lume care introduce această vopsea pe un model de serie: actualul vehicul electric Leaf.

Esential 25 de ani promite Nissan că vopseaua fosforescentă îşi va păstra proprietăţile.
Acesta beneficiază de o formulă secretă alcătuită complet din materiale organice, printre care şi un element destul de rar folosit. Se numeşte Stronţiu Aluminat şi este o pudră galbenă, mai grea decât apa, capabilă să ofere o fosforescenţă de lungă durată.
Practic, este un urmaş evoluat al fosforului.

Nissan va fi capabil să aplice această vopsea încă din fabrică, oferind o garanţie de 25 de ani pentru fosforescenţă.

Nissan nu este la prima vopsea revoluţionară. Japonezii testau anul trecut şi vopseaua care nu permitea murdărirea maşinii. Cobaiul era atunci un Nissan Note.

Nissan testează vopseaua care nu permite murdărirea maşinii

Comentarii (6)

  • daca era disponibila pe passat tedei din 2000 ... lumina Romania noaptea ca Las Vegasu' !!
    imi cer scuze de off-topic, dar nu m-am putut abtine :)
    31 11
  • iti cumperi asa ceva in Romania...in 2 zile iti dispare din parcare...o gasesti ca placute ornamentale pe acoperisurile palatelor conlocuitorilor.

    cand intri noaptea in Hunedoara te intampina cate un palat cu "vila ronaldo si sigla mercedes mare cat roata carului" luminand ca un far...

    25 de ani.... pa viata, mancati-as!
    16 3
  • @vianu - de ce inchisoare? Ce-i cu atitudinea asta? Nu ai pic de inima, jur! Ce ai cu ... noi de ne condamni sa-i tinem pe banii nostri la caldurica si mancarica pe viata? Gloanţîli nu-s oare mai ieftine?... :)
    5 1
  • qwerty
    Cea mai inutila inventie. Mai bine ar incerca sa faca o baterie mai performanta. Capacitatea bateriei de 24kwh e atat de mica incat masina e inutila in lumea reala. Nissan Leaf nu e nimic altceva decat un produs al departamentului de marketing.
    6 10
  • Leaf_2011 car of the year
    @qwerty
    Esti prea inchis la minte. Vopseaua e o tehnologie complementara. Stai tu linistit, Leaf e promotorul unui curent care e aici sa ramana si
    de cand a fost lansat a tot avut imbunatatiri ale autonomiei... Cand s-a lansat avea 160, iar acum are 200 km.
    Update-urile vor continua, urmand sa ajunga la 300-320 km autonomie in urmatorii 2 ani.
    3 0
  • @qwerty
    Daca taceai filosof ramaneai! E atat de "inutila" incat e cea mai vanduta masina din segmentul ei la nivel global. Ia uite aici:

    http://www.automarket.ro/stiri/viitorul-nissan-leaf-anunta-revolutia-electricelor-autonomie-de-peste-500-63775.html

    http://www.automarket.ro/stiri/cea-mai-vanduta-masina-electrica-din-lume-se-conduce-singura-schimba-67035.html
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru