Nissan neagă reducerea producției cu 15% la nivel global: constructorul spune că informațiile apărute în presa japoneză sunt “incorecte”

de Paul Cosma
Vineri, 19.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a transmis că nu plănuiește reducerea producției globale cu 15% pentru anul 2019 și a negat informațiile apărute în presa japoneză, spunând că acestea sunt “incorecte”.

Publicația Nikkei a dezvăluit vineri că Nissan dorește să renunțe la strategia fostului șef Carlos Ghosn și, prin urmare, că vrea să reducă producția cu 15% la nivel global pentru anul curent. Măsura ar fi fost menită să compenseze vânzările mai slabe din piețe externe precum Statele Unite.

Potrivit presei japoneze, care a citat surse din cadrul companiei, Nissan ar fi urmărit o țintă de producție de 4.6 milioane de unități pentru anul fiscal 2019-2020.

Nissan a dezmințit rapid informațiile apărute în presa niponă, catalogându-le drept “incorecte”, și a spus că va trimite o "scrisoare de protest" către publicația menționată.

Analiștii internaționali estimează că Nissan va înregistra o scădere de circa 6% a vânzărilor în 2019, la un nivel de 5.3 milioane de unități. Pentru anul curent, constructorul se așteaptă ca profitul său operațional să se micșoreze cu aproximativ 22% și să atingă 4 miliarde de dolari.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Harakiri
    Ce scrisoare de potest, mai bine să-i aresteze direct pe ziariști, că așa procedează procurorii de la Nissan. Sau poate procedeză așa doar cu cetățenii străini...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru