Nissan pregătește un succesor pentru 370Z: conceptul vine în toamna acestui an, iar modelul de serie va avea și o versiune hibridă

de Mircea Meşter
Marti, 31.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul model din gama Z a celor de la Nissan se pregătește de lansare în 2018. Până atunci, modelul va fi prefigurat de un prototip pe care-l vom vedea la față în toamna acestui an.

Deși Nissan reușește în ultimii ani să iasă în evidență în special prin gama de SUV-uri de diferite segmente care reușesc performanțe excelente în clasele lor, fanii hardcore ai mărcii nu uită de faptul că japonezii au în gamă două mașini sportive care au făcut întotdeauna valuri în momentul lansărilor. Este vorba de GT-R și de gama de modele Z, modele care au fost apreciate în special pentru agresivitatea lor.

Ei bine, între lansarea noii generații Micra și dezvoltarea sistemelor de pilotaj autonom, Nissan pregătește un înlocuitor pentru actualul 370Z, model care a fost lansat pe piață acum 8 ani și-și arată vârsta în comparație cu mai tinerii săi concurenți direcți. Conform presei din Statele Unite, noul model va fi anunțat de un concept care va vedea lumina zilei în această toamnă la Salonul Auto de la Tokyo, urmând ca versiunea de serie să apară pe piață în cursul anului 2018.

Nu există încă informații legate de design, însă ne așteptăm la linii agresive și dinamice care vo fi inspirate parțial din facelift-ul recent aplicat de Nissan pe GT-R și din conceptul Vmotion 2.0 (foto), prezentat recent la Salonul de la Detroit 2017. Platforma pe care o vor utiliza japonezii poartă numele FR-L și este aceeași pe care este construit actualul Infiniti Q60, model de segment mediu al brandului premium deținut de Nissan.

Deși nu cunoaștem încă numele noului model din gama Z (ar putea fi 380Z sau 390Z), aflăm că acesta va avea sub capotă un V6 de 3.0 litri care va duce puterea maximă în jur de 400 de cai putere, valoare perfectă pentru o luptă la baionetă cu modele precum Boxster S sau BMW M2.

Mai târziu, Nissan va lansa în premieră în gama sportivă proprie și o versiune hibridă care va utiliza același motor V6 cuplat cu unul electric. Sistemul de propulsie al acestei versiuni va dezvolta în jur de 500 de cai putere.

Comentarii (1)

  • Pai chiar o stire de aici zicea precum ca 370Z nu va mai avea un inlocuitor, cum vine asta ? Ma si miram eu sa moara o legenda.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru