Nissan Vmotion 2.0 Concept: sedanul sportiv autonom anticipează designul viitoarelor modele ale constructorului

de Daniel Popescu
Marti, 10.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan Vmotion 2.0 este un concept cu sistemul autonom ProPilot care prefigurează modul în care vor arăta viitoarele modele ale producătorului japonez, care vor beneficia de mai mult spaţiu interior şi de numeroase tehnologii.

Constructorii japonezi ne delectează cu imaginaţia designerilor în cadrul ediţiei din acest an a Salonului Auto de la Detroit. Dacă Lexus LS impresionează prin estetica agresivă, Nissan a profitat de eveniment pentru a dezvălui conceptul Vmotion 2.0.

Aşa cum sugerează şi numele, sedanul sportiv duce un pic mai departe estetica părţii frontale V-motion existentă deja pe o bună parte dintre modele cu un design şi mai agresiv, care oferă impresia unor forme tridimensionale. Plafonul este o linie fluidă între montanţii A şi limita portbagajului şi este finisat cu carbon, în timp ce ampatamentul are 2.850 de milimetri şi oferă un spaţiu interior generos, în care scaunele confortabile beneficiază de tapiţerie din piele.

Deloc surprinzător, ecranul orizontal continuu integrează o versiune futuristă a sistemului autonom ProPilot, care poate fi activat pe drumurile urbane şi în intersecţii. Atunci când sistemul este activat, logo-ul Nissan de pe grila frontală şi eleronul spate sunt luminate, pentru a avertiza ceilalţi participanţi la trafic şi pietonii că şoferul nu se afla la conducerea maşinii.

De asemenea, conceptul integrează şi Nissan Intelligent Driving, care oferă o experienţă plăcută atunci când sistemul ProPilot este activat.

În astfel de condiţii, pasagerii se pot delecta şi cu performanţele sistemului audio Bose UltraNearfield, care permite controlarea direcţiei şi distanţei de la care provine sunetul.

Pentru a accesa interiorul, portierele spate se deschid din partea de mijloc a conceptului şi oferă un spaţiu confortabil pentru pasagerii de pe banchetă, care beneficiază de un ecran mai mic care poate avea inclusiv rol de extensie a display-ului principal.

Pentru moment, Nissan s-a limitat să anunţe că Vmotion 2.0 anticipează liniile de design ale viitoarelor modele ale producătorului, fără să menţioneze însă care sunt acestea.

Via Nissan

Comentarii (7)

  • Daca o speli cu buretele risti sa te tai la degete ! : ) In rest, arata futurist!
    10 2
  • Foarte fain design-ul. Ce-mi place mult e forma care se creeaza pe panourile laterale, de la usa din fata pana in spate si care aduce cu forma unui dragster (incluzand si roata spate)...
    6 0
  • Infectiune !
    3 5
  • @Scorpionul.negru
    explica-te, sau esti doar un spalat pe creier cu orizontul ingustat de bla blaurile comercialiste ale producatorilor tai preferati?
    2 3
  • @@Scorpionul.negru
    Infectiune....adica ca tine mascarimea raioasa !
    3 3
  • @@Scorpionul.negru

    Tu ai urmarit contul de socializare al acestui user ? Daca ti l-as da te-ar apuca plansul ce fel de masina are taratoarea asta, in ciuda faptului in care pe aici se lauda cu masinile pe care ta-su le cumpara din Germania si le vinde in RO tocmai pt painea puradelului sau . Evident dansu ( adica ta-su ) probabil habar nu are ca fiesu' se lauda pe net ca si cand acele masini ar fi ale lor :)))....el are un Golf 3 inmatriculat pe Plovdiv fiindca pe Ruse a inceput sa coste ceva mai mult cu vreo 3 leva ( cam 7 ron ).
    2 2
  • @auto....by mascarimea infectioasa
    Eu am pus garajul meu cu A8 Q7 Macan etc. Tu de ce nu il pui ? Iti e rusine cu cotoarba ta de Dacia 1100 ? Nu fi trist ! Poate o sa ajungi sa ai si tu un Tico peste cativa ani....de si la mintea ta iti pierzi si Dacia ca nu te duce capul la nimic !
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru