Nissan Resonance - conceptul viitorului Murano a debutat la Detroit

de Bogdan Mirică
Marti, 15.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La standul Nissan din cadrul Salonului Auto de la Detroit şi-a făcut apariţia conceptul Resonance, un exerciţiu de design cu o filosofie nouă şi un promotor al viitoarei generaţii Murano.

Nissan a expus în cadrul Salonului Auto de la Detroit conceptul Resonance, un crossover cu design sportiv despre care mai multe surse neoficiale susţin că ar putea fi chiar viitorul Murano. În comunicatul de presă publicat de japonezi, Resonance este descris ca fiind un deschizător de drum pentru o nouă filosofie de design, destinată crossover-elor.

Desenat de studioul de design Nissan America, sub atenta îndrumare a şefului departamentului de creaţie Shiro Nakamura, noul Resonance promovează o linie frontală sub forma literei V, inspirând ideea de mişcare alături de blocurile optice sub formă de bumerang. Caroseria vopsită în culoarea Flare Orange este completată de un set de jante din aluminiu de 22 de inch.

La interior, Nissan mizează pe un aer futurist, inspirat de designul nou şi de consola centrală, care găzduieşte sistemul multimedia. Iluminarea graduală de tip LED, inserţiile din lemn şi piele precum şi acoperişul vitrat contribuie la insuflarea unei senzaţii premium.

Sub capotă se ascunde un tren de propulsie hibrid, o resursă de care Alianţa Renault-Nissan nu duce lipsă şi în domeniul căreia a făcut progrese majore.

Pentru Resonance, inginerii Nissan au ales un motor V6 de 2.5 litri pe benzină, alături de care au ”lipit” o unitate electrică şi o transmisie CVT Xtronic de ultimă generaţie.

Nu puteau lipsi bateria litiu-ion şi sistemul de regenerare a energiei irosite la frânare. Din ecuaţie nu putea lipsi tracţiunea integrală şi nici suspensia independentă.

Comentarii (4)

  • Prea SF !!!
    28 4
  • Marian
    Ce Volvo dragut.
    2 16
  • NewFlash!
    @Marean "care este"

    Volvo nu poate decat visa la asemenea design ! Prafuitul XC90 sau "varful de lance" S80 sunt masini pentru sexagenari.
    20 5
  • The EyesOn Design Award
    Nissan Resonance castiga premiul de cel mai frumos concept al salonului auto de la Detroit:

    http://nissannews.com/en-US/nissan/usa/releases/nissan-resonance-concept-wins-eyeson-design-award-for-best-concept-vehicle-at-north-american-international-auto-show
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru