Update: Carlos Ghosn neagă acuzațiile că ar fi transferat pierderi din investițiile sale financiare către Nissan

de Paul Cosma
Miercuri, 28.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Ghosn, fostul președinte de la Nissan, neagă acuzațiile că ar fi transferat pierderile din investițiile financiare către producătorul auto, pentru a evita să suporte chiar el pierderi de milioane de dolari. Anunțul a fost făcut de avocatul său.

Știrea inițială: 27.11.2018 - 13:37

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat lunea trecută în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Noi acuzații i-au fost aduse acum lui Carlos Ghosn. Acesta este suspectat că ar fi transferat pierderile din investițiile financiare înregistrate în timpul crizei financiare din 2008 către producătorul auto, pentru a evita să suporte chiar el pierderi de milioane de dolari, potrivit unor surse citate de publicația japoneză Asahi Shimbun.

Astfel, atunci când banca i-a cerut mai multe garanții, Ghosn ar fi transferat drepturile asupra tranzacțiilor cu instrumente derivate către Nissan, care a suportat pierderi de circa 15 milioane de dolari. Comisia pentru supravegherea burselor și instrumentelor financiare din Japonia (SESC) a descoperit acest incident în timpul inspecției de rutină din acel an, potrivit Asahi.

Nissan a anunțat că nu poate comenta informația, iar un purtător de cuvânt al SESC a declarat că instituția nu poate comenta cazurile individuale.

Televiziunea publică din Japonia a relatat că fostul președinte Nissan a negat acuzațiile anterioare, spunând că nu avea nicio intenție să mintă în declarațiile financiare.

Joia trecută, consiliul de administrație Nissan a decis în unanimitate demiterea lui Carlos Ghosn din funcțiile pe care acesta le îndeplinea în cadrul producătorului nipon. Totodată, reprezentanții Nissan anunță și demiterea lui Greg Kelly, director implicat în același scandal.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • iVasile
    I-au copto japonezii lui Ghosn, ca s-au cam saturat de el si de Renault si vor sa se separe de francezi.
    5 2
  • Edikkk
    Ha ha ha ... după ce că NUMAI BANII francezilor de la Renault şi MANAGMENTUL conducerii aduse de Renault au salvat de la falimentul clar al Nissan

    acum Nissan vor să muşte mâna care i-a salvat.

    Cam nemernici, până la propunerea de a fuziona complet, dl Gohsn nu avea nicio problemă, dar după gata, apar 1000 de bube.

    Eiii mă laşi.
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru