Noua generație Ford Focus vine în 2018: va avea versiuni Vignale și Active, iar nivelurile de echipare de bază ar putea fi eliminate

de Daniel Popescu
Joi, 05.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Ford Focus va fi prezentat cel târziu în februarie și va beneficia de versiuni Vignale și Active, iar americanii anticipează vânzări mai mici decât în prezent, element care sugerează eliminarea nivelurilor de echipare mai ieftine din gamă.

Ford a oferit în această săptămână o serie de informații interesante despre noua generație Focus pentru Europa, care va fi prezentată oficial în ianuarie sau februarie înainte de startul vânzărilor programat pentru vara anului viitor.

Astfel, noul Ford Focus va avea inclusiv o versiune Vignale cu elemente premium și una Active cu o gardă la sol mai ridicată, specifică SUV-urilor. Strategia este similară cu cea de la lansarea noii generații Ford Fiesta, iar un purtător de cuvânt al constructorului a confirmat că Ford se va concentra în special pe versiunile mai scumpe.

Publicația Automotive News speculează că nivelurile de echipare de bază ar putea fi eliminate ca parte a strategiei, mai ales că Ford susține că se așteaptă la o "scădere ușoară" a vânzărilor pentru noua generație comparativ cu actualul facelift disponibil pe piață.

De altfel, și în prezent Focus se confruntă în Europa cu o scădere ușoară a vânzărilor de 1.2% în primele 6 luni ale anului, la 119.000 de unități.

Focus ocupă astfel locul 4 în topul celor mai bine vândute compacte din Europa, după Volkswagen Golf, Opel Astra și Skoda Octavia.

Ford a anunțat în această săptămână că o treime dintre costurile de dezvoltare ale motoarelor cu combustie internă vor fi transferate către dezvoltarea de propulsii hibride și electrice, în timp ce costurile totale vor fi reduse cu circa 12 miliarde euro în următorii 5 ani.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru