Noul Audi RS3 Sportback va păstra motorul cu cinci cilindri

de Bogdan Mirică
Luni, 20.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a confirmat prezenţa motorului pe benzină cu cinci cilindri sub capota noii generaţii RS 3 Sportback. Propulsorul va fi modificat pentru a respecta normele de poluare Euro 6 şi pentru a fi mai puternic.

Audi face ultimele pregătiri înainte de lansarea noii generaţii RS3 Sportback. Hot-hatch-ul premium va debuta în primăvara lui 2015 şi, spre bucuria fanilor, va păstra ca soluţie de propulsie agregatul cu cinci cilindri.

Confirmarea vine chiar de la Stephan Reil, directorul tehnic Quattro, care a declarat: „Nu era nici o îndoială că vom păstra motorul cu cinci cilindri. Acest motor ne diferenţiază de concurenţă, iar numărul fanilor săi este impresionant. Este un adevărat generator de emoţie”.

Inginerii Audi au operat o serie de modificări importante la nivelul agregatului, încercând astfel să obţină emisii şi consum conforme cu normele de poluare Euro 6. Chiar şi aşa, puterea totală a putut fi îmbunătăţită. „Vechiul propulsor oferea 340 de cai putere, însă acum avem ceva mai mult”, a declarat acelaşi Reil.

Esential 360 de cai putere se aşteaptă de la noul Audi RS3 Sportback.
55 de kilograme este diferenţa de kilograme dintre vechiul şi noul RS3 Sportback.
Surse neoficiale vorbesc despre 360 de cai putere, ceea ce ar trebui să însemne un aport considerabil, având în vedere că şi masa va scădea cu 55 de kilograme comparativ cu vechiul model.
Mai mult, distribuţia greutăţii va fi îmbunătăţită, având în vedere că bateria va fi amplasată în portbagaj. De asemenea, frânele şi suspensia vor fi înlocuite.

Dezvoltat pe platforma MQB, noul RS3 Sportback va fi declinat, după cum o sugerează şi numele, doar în varianta de caroserie cu cinci uşi, nu şi cu trei. Este însă foarte probabil să asistăm şi la un frate cu portbagj, Audi RS3 Sedan, Anticipat deja de A3 Clubsport Quattro, un concept introdus în primăvară cu ocazia reuniunii de la Worthersee.

Audi A3 clubsport quattro concept: 525 CP pentru berlina compactă

Comentarii (2)

  • Suleyman Cunoscatoru
    2 cuvinte: 5 zillynder
    12 2
  • Suna foarte bine un motor in 5 cilindri, plin de caracter, pe platforma MQB care este destul de usoara. Dupa mine o combinatie mai buna decat la A45AMG.
    14 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru