Noul Volvo XC90: primele imagini cu interiorul noii generaţii

de Mircea Meșter
Marti, 27.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mult-aşteptata a doua generaţie a lui Volvo XC90 ni se va prezenta în această vară treptat, din interior spre exterior. Astăzi avem primele fotografii care ne prezintă interiorul premium al noului model.

La 12 ani de la prezentarea oficială a primei generaţii Volvo XC90, constructorul suedez se pregăteşte în acest an de lansarea noii generaţii a celui mai mare SUV al său. Iar dacă până acum ne-am construit o imagine a noului XC90 doar din imagini-teaser şi din schiţe, astăzi avem în faţă primele fotografii oficiale ale modelului suedez. Nu este însă vorba de exteriorul maşinii, ci de interior, care ne este prezentat în detaliu de Volvo într-un set complet de imagini.

Volvo XC Concept: prototipul din care se va naşte noul XC90

Prima impresie lăsată de aceste fotografii este cea a unei maşini mult evoluate faţă de gama actuală a constructorului suedez. În interiorul noului XC90 apare un bord nou şi inedit pentru Volvo, cu un display imens în zona centrală, asemănător cu un iPad. Celebra "consolă plutitoare" de pe modelele actuale dispare complet din peisaj, aceasta fiind înlocuită cu o planşă de bord elegantă şi curată, inspirată - spun cei de la Volvo - de elementele naturale, de tradiţia şi de ritmul vieţii din Suedia, ţara de origine a constructorului scandinav. "Cel mai spectaculos element este noul touchscreen de forma unei tablete care formează inima unui sistem de control complet schimbat", explică Thomas Ingenlath, designerul-şef al mărcii Volvo, pe care Automarket a avut ocazia să-l intervieveze acum un an inclusiv pe tema noului XC90.

O tabletă de dimensiuni apreciabile ia locul majorităţii butoanelor de pe bord pe noul XC90.

Esential 12 ani au trecut de la prezentarea anterioarei generaţii Volvo XC90.
De fapt, termenul "curat" este unul care caracterizează întreg interiorul noului model: tableta care ia locul display-ului central actual face ca butoanele şi comenzile să devină inutile şi, deci, să dispară din peisaj.
La capitolul materiale, noul XC90 se evidenţiază prin prezenţa "clasicelor" lemn şi piele şi este subliniat de apariţia cristalului în zone interesante. De exemplu, levierul cutiei de viteze este sculptat în cristal de specialiştii suedezi de la Orrefors, acelaşi material regăsindu-se pe butonul de pornire/oprire a motorului şi pe cel de volum. "Aceste detalii sunt create pentru a deveni bijuteriile interiorului. Adaugă puţinî exclusivitate ludică în locul funcţionalităţii pure", explică Robin Page, directorul de design interior al mărcii suedeze.

Viitorul Volvo XC90 va oferi direcţie autonomă şi trei sisteme de siguranţă prezentate în premieră mondială

"Noua arhitectură interioară prezentată de a doua generaţie XC90 este pură şi curată, reuşind în acelaşi timp să radieze încrederea sofisticată şo formalitatea pe care le aşteaptă clienţii SUV-urilor", spune Peter Martens, senior vicepreşedinte al biroului de Cercetare şi Dezvoltare Volvo Cars. 

Cristal sculptat în formă de faţete de diamant. Probabil unul dintre elementele opţionale la mare căutare pe noul Volvo XC90.

Platformă nouă, tehnologii noi, siguranţă de top

Clientul şi experienţa clientului reprezintă sufletul a tot ceea ce facem la Volvo. Nu creăm tehnologie doar de dragul de a face asta - totul are la bază dorinţa de a construi maşini mai sigure şi mai plăcute la condus.

Alain Visser
Marketing şi Vânzări Volvo Cars
Noul Volvo XC90 va fi primul model dezvoltat pe o nouă platformă dezvoltată 100% independent de Volvo. Aceasta se numeşte oficial Scalable Product Architecture (SPA) şi, spun cei de la Volvo, îmbunătăţeşte maşinile dezvoltate pe baza sa la toate capitolele: posibilităţi de design, adoptarea tehnologiei de ultimă oră, implementarea ultimelor elemente de siguranţă şi mult mai mult spaţiu interior.

Dezvelirea noii generaţii Volvo XC90 va continua în următoarele luni treptat.

Astfel, până la prezentarea oficială a fotografiilor exterioare, care va avea loc în luna august, vom vedea, pe rând, pachetul de elemente de siguranţă de care va dispune noul XC90 (iulie-august) şi tehnologiile de la bordul maşinii (pe tot parcursul verii).

Comentarii (13)

  • Shut up and take my money! :)
    39 8
  • Singurul lucru care ma cam dezamageste la interior (deocamdata) e capacul difuzoarelor de pe portierele fata.....arata cam...cheap!!!!!
    Cand alti acopera difuzoarele cu aluminiu acestea de pe noul XC90 parca sunt preluate pe pe un Peugeot 208
    5 38
  • andrey_1293
    Arata bestial interiorul, initial consola centrala cu tableta aia si gurile de aerisire imi dadeau impresia de chinezarie, dar chiar arata premium. Astept s-o vad la exterior. Ca sa fiu si putin carcotas, la poza 19 cu ceasurile de bord, se vede ca rezervorul este plin putin peste jumate, consumul arata 9.9 iar autonomia ramasa 980? km. O sa fie o masina data dracu' :)). Ideea cu cristalele e interesanta si cumva cutia automata vine cu 2 variante de schimbator? Intr-o poza se vede un schimbator automat clasic iar alta se vede un stick argintiu micut.
    16 2
  • Cosmin19
    Daca nu era consola orientata spre sofer, ar fi fost perfect.
    5 29
  • Mortziko
    @Cosmin19 Da' inspre ce vrei sa fie indreptata? Inspre soare? Inspre sateliti? Ce e, planta sau parabolica?
    31 3
  • Nu e rau dar nu se poate ridica le nivelul unul ML de ex ca design. Se vede amprenta chinezilor in design....PACAT de Volvo..inainte era frumos :)
    6 47
  • se joaca serios suedezii cand banii sunt fara numar si nimeni nu le sufla'n ceafa sa le spuna cum sa faca design reusind unul dintre cele mai proaspete, moderne si aerisite interioare din ultima vreme din industrie
    29 2
  • Seamana foarte mult cu interiorul tesla model s!
    9 15
  • @ionut

    corect ionut, i-au copiat pe cei de la Tesla...mai ales volanul (si nu pentru ca e ca un cerc) dar l-au pus tot pe partea soferului :))
    26 7
  • @ Scorpionul.negru
    Designerul sef Volvo Cars plus o mare parte din echipa lui de designeri au venit de la VW Group . Chinezii au venit cu capitalul , toate noile modele Volvo Cars vor fi proiectate in Suedia si se anunta de succes . Volvo este unul din motivele pentru care analistii auto sunt sceptici cu privire la planul de relansare al marcii Alfa Romeo de catre Sergio Marchionne . Marchionne spune ca Alfa Romeo va fi cea mai buna alternativa la trio-ul german Audi-BMW-Mercedes dar ignora marci ca Volvo si Jaguar care au ca target exact aceieasi clienti pe care ii vizeaza si Alfa Romeo si in plus au momentan in SUA ( principala piata pe care Marchionne o vede pentru Alfa Romeo ) o imagine mult mai buna decat marca italiana .
    14 2
  • Un interior ce arata foarte bine, doar ca ma duce cu gandul la interioarele unor modele americane, mai ales consola centrala, dar va compensa cu exteriorul care va fi mai original cu siguranta, din schitele vazute cel putin, per total va fi un model foarte competitiv.

    In privinta alternativelor la trio-ul german, cu siguranta ca Volvo si Jaguar au prima sansa, acum sunt potente financiar, sunt de origine europena, au traditie si istorie, asta va conta, chiar daca pare superficial la prima vedere, au mai multe sanse decat Lexus sau Infiniti. Din pacate acum e greu sa se vorbeasca de Alfa ca alternativa, macar pe piata europeana, nu mai vorbim pe cea din SUA, amanarile repetate de relansare le va face misiunea tot mai grea, m-am plictisit eu de cand lanseaza un succesor pt 159, ce sa mai zic de alte modele.
    11 6
  • razvanis
    FANTASTIC !!!
    9 1
  • Asa arata in faza finala de productie, parca este inca concept. Superb. Nu se compara cu nimic de la concrenta!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru