Noutăți de vară în gama BMW: motoare noi pentru X3 și X4 și ediție specială pentru Seria 1

de Daniel Popescu
Miercuri, 30.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a introdus două motoare diesel noi pentru SUV-urile X3 și X4, iar Seria 1 a primit o ediție specială, în timp ce alte modele beneficiază de diverse îmbunătățiri.

BMW a anunțat o serie de noutăți pentru vara acestui an, care vizează o bună parte din gama de modele pe care o oferă în prezent.

Astfel, BMW X3 va putea fi comandat și în versiunea M40d, care propune un motor cu 6 cilindri care generează 326 de cai putere și un cuplu maxim de 680 Nm, ceea ce îi permite să ajungă la 100 km/h în 4.9 secunde. Practic, este aceeași unitate de propulsie disponibilă pe versiunea M40d de pe X4.

Acesta din urmă a primit la rândul său un motor nou cu 6 cilindri capabil să "stoarcă" 265 de cai putere și un cuplu maxim de 620 Nm, sprintul la 100 km/h fiind realizat în acest caz în 5.8 secunde. Ambele motorizări vin standard cu cutie de viteze automată Steptronic cu 8 trepte, care a fost introdusă standard și pe numeroase alte versiuni de Seria 1, Seria 3, Seria 4 și Seria 5.

De asemenea, BMW a lansat Seria 1 Edition Metropolitan, o ediție specială pentru Seria 1 care are rolul de a îmbunătăți confortul în regim urban. Printre noutăți se remarcă senzorii de parcare, asistentul de parcare, camera de marșarier, sistemul de detectare a semnelor de circulație sau sistemul de informare pentru viteză maximă legală. Ediția specială poate fi comandată pe orice versiune de Seria 1 cu excepția lui M140i.

Nu în ultimul rând, BMW Seria 5 și M5 pot fi comandate cu noua culoare de caroserie Frozen Dark Silver, în timp ce Seria 7 primește o serie de opțiuni pentru culorile de caroserie și pielea de la interior, iar i8 Roadster include acum și un pachet aerodinamic discret.

De asemenea, BMW menționează că, începând din iulie 2018, toate motoarele pe benzină și sistemele de propulsie plug-in hybrid sunt echipate în standard cu filtre de particule pentru respectarea noilor norme de emisii.

Via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru