Noutăți la examenul pentru obținerea permisului: proba practică va fi înregistrată video și audio

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 03.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere va fi înregistrată audio și video pentru a evita fraudele. Imaginile vor fi folosite în cazul contestațiilor depuse de candidați.

Examenul pentru obținerea permisului de conducere include începând de luni, 3 iulie, o noutate importantă. Autoritățile au decis ca proba practică pentru obținerea carnetului să fie monitorizată audio și video cu scopul de a evita eventualele ilegalități.

Sistemul de monitorizare este instalat într-un punct fix pe mașina de examen, iar camera video este orientată paralel cu partea carosabilă pentru a înregistra traficul pe direcția de deplasare a mașinii. Ulterior, imaginile vor fi folosite în cazul în care candidatul contesta rezultatul probei practice, iar clipurile vor fi ușor de identificat după numele examinatorului, ziua și ora examinării.

Pentru început, sistemul de înregistrare va fi implementat în București și Ilfov, însă ulterior va fi disponibil și în celelalte județe ale țării.

De la această regulă vor face excepție probele practice pentru categoriile AM, A1, A2 și A, întrucât instalarea unui sistem de înregistrare pe motociclete și mopede este dificilă.

Via News

Comentarii (4)

  • ...In curand vom fi filmati si la Wc-uri ,prietenii stiu de ce...
    4 2
  • Ok, depune contestatie cel nemultumit ca doar nu va reclama bizonul analfabet care isi va lua patalamua dupa ce a decartat uleiul....adica masura e fix o "beeeeep" de vaca....nefiind o solutie pentru diminuarea (nu am pretentia eliminarii) fenomenului coruptiei si darii de mita.

    E fix ca si alte proiecte in care NU INSTITUTIILE sunt supuse unor masuri de control ci populatia prin emiterea unei legislatii care da bine doar la o privire superficiala. In fapt, nu se aduce vreo "atingere" ilegalitatilor ci e doar o alta metoda de a sifona niste banuti....
    5 5
  • Retroactiv cu analfabetii care detin carnet de conducere,,cu bolnavii psihici dovediti(iesiti la pensie pe "nebuneala") ce facem? Asteptam "selectia naturala"?...Dar cu zecile de conducatori beti prinsi la volan si "tratati" cu dosar penal si cercetati luni/ani de zile..si intre timp o mai "comit" inca o data fara carnet,,,ce facem? Tot cu "suspendare"?
    5 1
  • foarte bine, dar sa fie incarcate pe yt, sa vedem toti daca au fost corecte.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru