Taxele pentru permisul auto și certificatul de înmatriculare se vor putea plăti online prin platforma Ghișeul.ro

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 17.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Taxele pentru eliberarea permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare se vor putea plăti prin platforma online Ghișeul.ro, după modificarea unor acte normative specifice.

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a anunțat recent o modificare la legislația cu privire la plățile care se pot efectua prin intermediul platformei online Ghișeul.ro.

Astfel, prin intermediul acestei platforme se vor putea achita în curând și taxele pentru eliberarea permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare. Măsura va intra în vigoare în momentul în care vor fi actualizare o serie de acte normative specifice.

"Ulterior modificării actelor normative specifice, vor putea fi achitate inclusiv plăți aflate în strânsă legătură cu prestarea unor servicii publice, precum contravaloarea pașapoartelor, a certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere", a declarat Octavian Oprea, vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României.

În prezent, cele două taxe pot fi achitate prin internet prin utilizarea serviciilor de internet banking ale plătitorului de taxe, printr-un transfer bancar în contul instituției.

Totuși, în acest caz, confirmarea plății poate dura până la 24 de ore, în funcție de bancă.

Avantajul platformei Ghișeul este că plata se efectuează cu cardul bancar și este confirmată pe loc, la fel cum se întâmplă în cazul plăților prin internet sau la magazine.

Începând din luna iunie, DRPCIV a mărit cele două taxe. Astfel, taxa pentru eliberarea permisului de conducere a crescut cu 30% de la 68 lei la 89 lei, în timp ce taxa pentru eliberarea certificatului de înmatriculare a crescut cu 32% de la 37 lei la 49 lei.

Via Autoritatea pentru Digitalizarea României, News.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru