DRPCIV a mărit cu peste 30% anumite taxe: 89 lei pentru permisul de conducere și 49 lei pentru certificatul de înmatriculare

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 19.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DRPCIV a mărit la 89 lei taxa pentru permisul de conducere și la 49 lei taxa pentru certificatul de înmatriculare. Cele două taxe au crescut cu peste 30%.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunțat că a aplicat o majorare pentru două dintre taxele pe care le percepe în mod uzual pentru obținerea unor documente oficiale.

Astfel, taxa pentru eliberarea permisului de conducere a crescut cu 30% de la 68 lei la 89 lei, în timp ce taxa pentru eliberarea certificatului de înmatriculare a crescut cu 32% de la 37 lei la 49 lei.

Ambele majorări se aplică începând din 17 iunie, însă DRPCIV menționează că persoanele care au achitat taxele înainte de această dată au la dispoziție 30 de zile pentru a le folosi fără să plătească în plus.

"După expirarea celor 30 de zile, cetăţenii care au achitat taxele anterior datei de 17.06.2020 vor achita şi diferenţa de preţ existentă între tarifele practicate până la data de 17.06.2020 şi cele în vigoare după această dată", menționează DRPCIV într-un comunicat de presă.

DRPCIV a reluat la începutul lunii iunie și activitatea de examinare pentru obținerea permisului auto, inițial cu probele practice rămase restante, și apoi cu probele teoretice.

Via DRPCIV

Comentarii (3)

  • A scăzut cumva timpul de eliberare al acelor documente cu 30%?
    10 0
  • hazard
    ha ha ha, toate s-au scumpit, de parca lumea a crescut bani in ghivece cat timp a stat in izolare :))
    12 0
  • Clique
    Trebuie să recupereze băiețașii banii folosiți în timpul stării de urgență, prin orice metodă.

    Nu este doar la noi așa, ci și-n exterior..
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru