Taxele pentru permisul de conducere și certificatul de înmatriculare se pot plăti online pe site-ul DRPCIV

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 11.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Taxele pentru permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și autorizația de circulație provizorie se pot achita online pe site-ul oficial DRPCIV, caz în care nu mai este necesară prezentarea dovezii de plată.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunțat extinderea opțiunilor de plată pentru taxele asociate obținerii unor documente.

Astfel, taxele pentru permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și autorizația de circulație provizorie se pot achita online pe site-ul oficial DRPCIV, în cadrul secțiunii Servicii online - Plăți.

Principalul avantaj pentru alegerea acestei opțiuni de plată este că nu mai este necesară prezentarea dovezii la ghișeu.

Cu numai câteva luni în urmă, DRPCIV a lansat și opțiunea de plată a acestor taxe prin intermediul platformei online Ghișeul.ro, care permite plata a numeroase taxe locale.

Alternativ, o altă metodă de plată online este prin transfer bancar prin intermediul platformei de online banking a băncii, însă în acest caz este necesară prezentarea dovezii de plată la ghișeu. În plus, în acest caz, confirmarea plății poate dura până la 24 de ore, în funcție de bancă.

Începând din luna iunie, DRPCIV a mărit cele două taxeAstfel, taxa pentru eliberarea permisului de conducere a crescut cu 30% de la 68 lei la 89 lei, în timp ce taxa pentru eliberarea certificatului de înmatriculare a crescut cu 32% de la 37 lei la 49 lei.

Via DRPCIV

Comentarii (2)

  • "Si totusi se misca" si lucrurile in administratie.
    Poate candva in viitor, dupa ce va ajunge omul pe Marte o sa putem depune si cereri online pe site-ul institutiilor publice. Atunci sa vezi revolutie.
    8 0
  • Am ramas extrem de surprins de punctualitate, s-a respectat programarea on line la minut.
    Luna trecuta am preschimbat permisul, am fost programat la ora 11.28 si fix la acea ora am fost invitat in birou.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru