Permis de conducere

Marti, 19 Aprilie 2022 | Intern

PROIECT: Permis suspendat pentru 60 de zile pentru folosirea telefonului mobil la volan

Potrivit unui proiect, avizat în comisiile de specialitate ale Parlamentului, perioada de suspendare a permisului de conducere va fi majorată de la 30 la 60 de zile inclusiv pentru folosirea telefonului mobil la volan, în timpul deplasărilor pe drumurile publice.
Vineri, 11 Decembrie 2020 | Intern

Taxele pentru permisul de conducere și certificatul de înmatriculare se pot plăti online pe site-ul DRPCIV

Taxele pentru permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și autorizația de circulație provizorie se pot achita online pe site-ul oficial DRPCIV, caz în care nu mai este necesară prezentarea dovezii de plată.
Luni, 17 August 2020 | Intern

Taxele pentru permisul auto și certificatul de înmatriculare se vor putea plăti online prin platforma Ghișeul.ro

Taxele pentru eliberarea permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare se vor putea plăti prin platforma online Ghișeul.ro, după modificarea unor acte normative specifice.
Vineri, 19 Iunie 2020 | Intern

DRPCIV a mărit cu peste 30% anumite taxe: 89 lei pentru permisul de conducere și 49 lei pentru certificatul de înmatriculare

DRPCIV a mărit la 89 lei taxa pentru permisul de conducere și la 49 lei taxa pentru certificatul de înmatriculare. Cele două taxe au crescut cu peste 30%.
Marti, 17 Martie 2020 | Intern

Examenele pentru obținerea permisului auto se suspendă timp de 30 de zile: "Noile date ale programărilor vor fi anunțate ulterior"

Examenele teoretice și practice pentru obținerea permisului auto se suspendă timp de 30 de zile începând din 17 martie, ca urmare a pandemiei de coronavirus, iar noile date ale programărilor vor fi anunțate ulterior.
Sambata, 10 August 2019 | Intern

Mici schimbări pregătite pentru obținerea și schimbarea permisului: valabilitatea fișei medicale se va dubla de la 6 luni la un an

Fișa medicală pentru obținerea sau schimbarea permisului de conducere va avea o valabilitate de un an, comparativ cu perioada actuală de 6 luni, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătății.
Joi, 17 Ianuarie 2019 | Intern

Candidații pentru permis învață din ce în ce mai puțin: rata de promovare a examenului teoretic pentru obținerea permisului a scăzut la 30%

Doar 30% dintre persoanele care au susținut în 2018 proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere au reușit să obțină un punctaj suficient de mare pentru a se înscrie la proba practică, în scădere de la 40% în 2017.
Miercuri, 21 Noiembrie 2018 | O lume nebuna

Un german de 18 ani a rămas fără permis la numai 49 de minute după ce l-a obținut: puștiul a condus cu 95 km/h într-o zonă de 50 km/h

Un german în vârstă de 18 ani a reușit performanța de a rămâne fără permis la numai 49 de minute după trecerea cu succes a probei practice, întrucât a condus cu 95 km/h într-o zonă în care viteza este limitată la 50 km/h.
Joi, 14 Septembrie 2017 | Intern

Proiect de lege: permisul de conducere, suspendat dacă amenzile nu sunt achitate în 30 de zile

Un șofer va avea permisul suspendat în cazul în care nu achită amenzile auto în termen de 30 de zile, potrivit unui proiect de lege pentru Codul Rutier.
Luni, 26 Iunie 2017 | Intern

Proiect de lege: permisul va putea fi suspendat dacă nu oprești la solicitarea Poliției sau dacă mașina emite prea multe noxe

Un șofer va putea rămâne fără permis timp de 90 de zile dacă nu oprește la solicitarea polițiștilor său timp de 30 de zile dacă mașina pe care o conduce emite mai multe noxe decât limita legală.
Vineri, 31 Martie 2017 | Intern

Proiect: examenul pentru permisul auto ar putea include o probă de prim ajutor în trafic

Un deputat a inițiat un proiect de lege prin care examenul pentru obținerea permisului auto va include o probă de prim ajutor în trafic în cazul producerii unui accident.
Marti, 27 Decembrie 2016 | Intern

Proiect de lege: șoferii de peste 70 de ani, obligați să-și facă anual control medical pentru prelungirea permisului auto

Permisul auto al persoanelor de peste 70 de ani va avea o valabilitate de numai un an, iar reînnoirea acestuia va fi condiționată de trecerea unui examen medical, potrivit unui proiect de lege.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 24 Noiembrie 2016 | Intern

Noutăţi pentru permisul auto: menţiuni despre efectuarea şcolii pe maşină cu cutie automată şi obligativitatea purtării ochelarilor

Permisele auto ar putea include în curând menţiuni despre efectuarea şcolii de şoferi pe o maşină cu cutie de viteze automată sau obligativitatea de a purta ochelari de vedere, potrivit unui proiect de lege.
Joi, 10 Noiembrie 2016 | Intern

Fără analfabeţi pe şosele: permisul auto nu va mai putea fi obţinut de persoanele care nu au absolvit cel puţin clasa a 10-a

Legislaţia rutieră va fi schimbată pentru ca permisul auto să nu mai poată fi obţinut de persoanele care nu au absolvit cel puţin clasa a X-a. Scopul măsurii este de a reduce drastic numărul de accidente.
Miercuri, 06 Iulie 2016 | Intern

Plăteşti online, dar nu scapi de cozi: taxele pentru permis şi înmatriculare se achită pe internet, dar ai nevoie de ştampila băncii

Taxele pentru eliberarea permisului de conducere şi a certificatului de înmatriculate pot fi plătite prin internet banking, însă va trebui să obţii ştampila băncii pe ordinul de plată pentru ca plăţile să fie recunoscute.
Joi, 16 Iunie 2016 | Intern

Proiect de lege: examenul pentru permisul auto va include probă de poligon şi traseu pe timp de noapte

Examenul pentru obţinerea permisului de conducere ar urma să includă şi poligon şi traseu pe timp de noapte, pe lângă cele două probe actuale, testul teoretic şi traseul pe timp de zi.
Marti, 15 Decembrie 2015 | Intern

Permisele de Piteşti s-au mutat la Bucureşti: 300 de euro, valoarea mitei pentru promovarea examenului auto

Autorităţile au descoperit că cel puţin 100 de bucureşteni au obţinut fraudulos permisul de conducere după ce au plătit câte 300 de euro către instructorii auto şi agenţii de la Direcţia Permise de Conducere.
Vineri, 23 Octombrie 2015 | Tehnologie

Cercetătorii spun lucruri trăznite: maşinile autonome ar trebui să aibă permis de conducere

Maşinile autonome ar trebui să dea un examen pentru a obţine permisul de conducere, susţin doi cercetători americani, care avertizează asupra pericolului de a acorda maşinilor "libertate deplină" pe timp de noapte sau în condiţii meteo dificile.
Luni, 24 August 2015 | Intern

Noi reguli pentru obținerea permisului auto: poți da examenul practic de mai multe ori dacă ai trecut de proba teoretică

O modificare de OUG în Monitorul Oficial simplifică procesul de examinare în vederea obținerii permisului de conducere pentru candidații care nu au trecut din prima de proba practică: pot fi reexaminați fără să repete și examenul teoretic.
Vineri, 09 Ianuarie 2015 | O lume nebuna

Rusia interzice dreptul de a conduce pentru homosexuali, transsexuali, travestiți și cleptomani

O lege recent intrată în vigoare în Rusia interzice dreptul de a conduce persoanelor care suferă de tulburări ale identității și preferințelor sexuale .

Tag-uri similare

Kia, accident, Franta, Spania, cod rutier, trafic, politie, politia rutiera, permis de conducere, politia
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru