Permis de conducere

Marti, 25 Noiembrie 2014 | Intern

Comisia de Administraţie din Senat a respins proiectul care interzicea obţinerea permisului de conducere pentru cetăţenii fără opt clase absolvite

Proiectul de lege care prevedea interzicerea urmării cursurilor în vederea obţinerii permisului de conducere pentru cetăţenii care nu au absolvit ciclul gimnazial. Măsura a fost respinsă de membrii comisiei pentru că o consideră discrimnatorie.
Vineri, 10 Octombrie 2014 | Intern

Propunere legislativă: scoala de şoferi va fi accesibilă doar celor care au absolvit minim opt clase

Un deputat a propus modificarea Codului Rutier pentru a nu le mai permite celor care nu au absolvit opt clase să se înscrie la şcoala de şoferi şi să obţină permisul de conducere.
Luni, 11 Noiembrie 2013 | Intern

Schimbări la şcoala de şoferi: camere video şi GPS pe toate maşinile

O nouă normă a Ministerului Transporturilor dictează ca toate maşinile şcolilor de şoferi trebuie să fie echipate cu două camere video şi GPS. Măsura este aplicabilă din 13 noiembrie şi va duce la scumpirea şcolarizării.
Miercuri, 11 Septembrie 2013 | Intern

Ministerul de Interne pregăteşte un nou set de schimbări pentru Codul Rutier

Un nou proiect al MAI spune că şoferii care nu-şi plătesc amenzile în termen de 30 de zile de la primirea procesului verbal ar putea să-şi piardă permisul de conducere, titrează Mediafax.
Miercuri, 10 Aprilie 2013 | Intern

Noua formulă a examenului auto scumpeşte şcoala de şoferi cu până la 50%

Propunerile poliţiştilor de modificare a examenului pentru obţinerea permisului de conducere duc la creşterea preţului de şcolarizare cu până la 50%. Cei mai afectaţi sunt candidaţii care urmează categoriile A, A1, A2 şi AM.
Luni, 18 Martie 2013 | Intern

Proiect de lege al MAI: Examenul moto ar putea avea loc şi în circulaţie deschisă

Poliţiştii au propus un proiect de lege care vizează schimbarea metodologiei de examinare în vederea obţinerii permisului de conducere pentru mopede şi motociclete. Noul examen prevede un test practic în trafic pentru categoriile A1, A2 şi A.
Marti, 23 Octombrie 2012 | Intern

Permisul de conducere pentru mopede va fi obligatoriu

Camera Deputaţilor a adoptat astăzi ordonanţa care prevede obligativitatea permisului de conducere pentru scutere şi mopede. Conducătorul necesită acest permis doar dacă nu are deja un permis de conducere pentru alte categorii de vehicule.
Joi, 13 Septembrie 2012 | Intern

Poliţia Rutieră: "Din 2013 va fi obligatoriu permisul de conducere şi pentru mopede"

Era mopedelor care pot fi conduse fără permis se apropie de sfârşit. Peste cinci luni, oricine va fi prins conducând un moped fără permis de conducere adecvat se va alege cu dosar penal, anunţă reprezentanţii Poliţiei Rutiere.
Miercuri, 28 Martie 2012 | Feature

FEATURE: Cum a apărut permisul de conducere

Este o banală bucată de plastic, dar ne dă dreptul de a conduce un automobil. Îl dorim de când facem 18 ani. Pentru mulţi e doar o necesitate, iar pentru alţi este o ambiţie. Permisul de conducere are o istorie interesantă.
Vineri, 27 August 2010 | Intern

Regulile pentru obţinerea permisului auto s-ar putea schimba din nou

Ministerul Sănătăţii vrea să aprobe o normă a Uniunii Europene care ar înlesni obţinerea permisului pentru persoanele care nu puteau să conducă până acum din cauza unor probleme medicale, cum ar fi vederea slabă sau alcoolismul.
Marti, 29 Iunie 2010 | Siguranta

Franţa: Copiii vor avea permis pentru mersul pe bicicletă

Tinerii ciclişti din Strasbourg vor putea participa la cursuri de ciclism alături de părinţii lor. În funcţie de aptitudini şi performanţe, aceştia vor putea primi un permis de ciclism.
Marti, 04 Mai 2010 | General

STUDIU: Femeile au nevoie de mai multe lectii decat barbatii pentru obtinerea permisului

Un portal englezesc a descoperit ca femeile au nevoie de mai multe lectii de condus pentru a trece examenul auto din prima incercare, iar emotiile afecteaza performantele a 92% dintre domnisoarele care participa la aceasta proba.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Duminica, 02 Mai 2010 | O lume nebuna

Un exemplar Bugatti Veyron a fost confiscat de politia olandeza

Politia olandeza a confiscat un Bugatti Veyron dupa ce soferul acestuia, in varsta de 20 de ani, a depasit viteza legala cu 80 de km/h.
Sambata, 07 Noiembrie 2009 | O lume nebuna

Un francez a fost prins fara permis dupa 40 de ani de sofat

Politia din Franta a prins un barbat in timp ce conducea fara permis. Pentru a se apara de acuzatiile aduse, acesta a declarat ca sofeaza de 40 de ani fara sa aiba carnet de conducere.
Sambata, 01 August 2009 | General

Studiu britanic: 50% din soferi nu isi merita permisul de conducere

In urma unui proiect demarat de producatorul de automobile coreean Kia, jumatate din cei care detin carnet de conducere fac greseli grave in trafic.
Duminica, 21 Iunie 2009 | O lume nebuna

Un octogenar francez a mers 60 km pe contrasens pe autostrada

Un francez in varsta de 80 de ani a parcurs 60 de kilometri pe contrasens, in timp ce rula cu 130 de kilometri pe ora pe autostrada. Escapada batranului s-a petrecut fara incidente rutiere.
Miercuri, 27 Mai 2009 | Intern

Ultima ora: Permis de conducere pentru scutere?

Politia doreste sa introduca un permis de conducere special pentru mopede, avand in vedere numarul mare de accidente in care au fost implicate aceste vehicule. Pe langa asta, modul in care se incaseaza amenzile ar putea fi schimbat.
Marti, 28 Aprilie 2009 | Intern

Politia Rutiera a retinut 105 permise in trei ore in Bucuresti

Politistii Brigazii de Politie Rutiera au retinut nu mai putin de 105 permise de conducere in doar trei ore pe doua bulevarde din Bucuresti.
Joi, 05 Februarie 2009 | O lume nebuna

Un spaniol pretinde ca sofeaza fara permis de 46 de ani

Un barbat de 60 de ani din Spania a fost retinut de politisti pentru ca a fost prins la volan fara permis de conducere. Acesta a marturisit ca sofeaza de la 14 ani.

Tag-uri similare

Kia, accident, Franta, Spania, cod rutier, trafic, politie, politia rutiera, permis de conducere, politia
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru