STUDIU: Femeile au nevoie de mai multe lectii decat barbatii pentru obtinerea permisului

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 04.05.2010
Un portal englezesc a descoperit ca femeile au nevoie de mai multe lectii de condus pentru a trece examenul auto din prima incercare, iar emotiile afecteaza performantele a 92% dintre domnisoarele care participa la aceasta proba.

Un studiu efectuat in Marea Britanie a relevat faptul ca doamnele si domnisoarele au nevoie de mai multe lectii de sofat pentru a trece de testul pentru obtinerea permisului de conducere. Astfel, femeile au avut nevoie de 21 lectii de sofat, in medie, pentru trecerea testului de obtinere a permisului de conducere, in timp ce barbatii au avut o medie de 17 lectii pentru obtinerea permisului pentru aceeasi categorie. Procentul de promovare din prima incercare a fost de 46% pentru barbati si de 43% pentru femei. Studiul a fost facut pe un esantion de 3.000 de soferi.

Cercetatorii de la confused.com au decis sa faca acest studiu in incercarea de a descoperi carui sex ii apartin cei mai buni soferi. Englezii au subliniat faptul ca testul nu arata ca femeile sunt soferi mai buni sau mai slabi decat barbatii, ci ca acestea invata ceva mai lent deprinderile necesare promovarii testului de conducere. Pe de alta parte, studiul a relevat faptul ca doamnele au emotii la testul de conducere, ceea ce ar putea fi problema pentru care acestea pica examenul la prima incercare. In ciuda increderii carora le este atribuita ca un stereotip, barbatii au recunoscut ca au incercat sa socializeze cu examinatorul pentru a scapa de emotii, in timp ce femeile au preferat sa fie mai retinute.

Circa 23% din repondenti au marturisit ca au s-au prefacut ca sunt prieteni cu examinatorul pentru a-l convinge sa ii promoveze. Doar 8% din femeile care au raspuns la acest sondaj au incercat sa flirteze cu examinatorul.

Emotiile au fost o problema importanta pentru 92% dintre femeile care au dat primul lor test de sofat, acestea declarand ca s-au simtit ingrozite inainte de acesta. Doar 78% dintre barbatii care au permis de conducere si au raspuns la acest sondaj au declarat ca au avut aceeasi stare. Circa 27% din persoanele de sex feminin care au dat examenul auto au fost atat de emotionate incat si-au cerut scuze incontinuu examinatorului in timp ce conduceau, iar un sfert din numarul total de femei care au raspuns la acest sondaj si au picat la prima incercare au inceput sa planga in momentul in care au aflat ca au fost respinse. Majoritatea barbatilor care au promovat examenul auto si au participat la acest sondaj au o varsta medie de 19 ani si opt luni, in timp ce repondentele la sondajul respectiv au promovat acelasi examen cu o varsta medie de 20 de ani si sase luni.

O femeie din 20 are o varsta de peste 31 de ani in momentul in care se urca la volanul primei sale masini.

Imprudenta cauzata de hormonii masculini i-a facut pe 8% din barbatii care au dat examenul auto sa se enerveze atunci cand erau la volan cu examinatorul langa ei, iar sapte procente dintre acestia au recunoscut ca erau la un pas de accident in timpul examenului auto. Pe de alta parte, doar 4% din femei au avut o reactie agresiva atunci cand erau la volan in timpul examenului auto, iar doar 3 procente din numarul total de repondente au recunoscut ca erau la un pas de accident in timpul acestui examen.

Via | Telegraph

Comentarii (9)

  • imi spune si mie in ce masina se afla cei 2 din poza? marca , model
    0 0
  • @Titi
    E o Kia.
    2 1
  • .marius.
    @Titi
    Cred ca e Vauxhall Astra/Vectra.
    2 0
  • andr3i
    mai era nevoie de stiudiu parca nu se vede cu okiu liber.
    si dupa ce iau permisul de conducere tot mai au nevoie de cateva ore..:)).
    8 3
  • @andrei
    de foarte multe ore....

    "Englezii au subliniat faptul ca testul nu arata ca femeile sunt soferi mai buni sau mai slabi decat barbatii, ci ca acestea invata ceva mai lent deprinderile necesare promovarii testului de conducere"-

    voi ce intelegeti prin mai lent?vreo10,15 ani..??sigur
    9 3
  • Examenul meu ...
    Mi-am lua permisul saptamana trecuta. miercuri am avut examenul practic. Inainte de asta am facut marti doua sedinte de condus, deoarece am terminat scoala de soferi in noiembrie anul trecut si din diverse motive nu am dat pana acum examenul si nici nu am mai condus de atunci. Inaintea mea au fost doi baieti (unul a picat, dar nu l-am vazut mergand, si nici nu stiu ce a facut) si trei fete. Toate 3 au picat. Una nu a acordat prioritate (nu imi aduc aminte daca la pietoni sau la intrarea intr-o intersectie, oricum nu a condus decat 1-2 minute), a doua nu a reusit sa plece de pe loc, uitase ca trebuie sa ridice piciorul de pe ambreaj, apoi a mers cu 20 Km/h, examinatorul i-a zis sa mearga mai tare, a mers cu 60-70 prin oras, a schimbat de doua ori banda de mers pe trecerea de pietoni, in rest nu mai stiu ce greseli a facut (nu am fost in masina cu ea, dar am fost in masina din spate). Iar a treia a schimbat de 2 ori banda fara sa se asigure daca vine cineva din spate si de fiecare data a fost nevoie de interventia examinatorului (o singura interventie inseamna examen picat, dar a mers bine pana atunci si la prima interventie a zis totusi sa treaca cu vederea), si a avut mici probleme de incadrare, dar in rest a mers bine.
    Eu am uitat sa semnalizez o data dreapta cand am oprit, si o data tot dreapta cand aveam obligatoriu la dreapta (oricum, a fost gresala). In rest s-a enervat putin ca nu eram mai ... bagacios, dar m-am gandit totusi ca e mai bine decat sa ii dau ocazia sa ma pice pentru ca nu am acordat prioritate.

    Ce vroiam sa zic - nu aveam nevoie de studiu pentru a sti ca femeile invata mai greu sa conduca. Dar este adevarat si faptul ca barbatilor le place mai mult sa conduca.
    3 1
  • @noname
    spaga n-au dat fetele? Mai bine ca nu le-a trecut. cand le auzi apoi ca ei..n-am acordat prioritate la o baba ...o tampenie, dar asta e cea mai mare greseala la examen, la celelalte ar mai trece cu vederea, dar pietonul e sfant la examen. la fel de bine ca a picat-o si pe aia cu ambreiajul, uite cu de-astea te trezesti fara bara la plecarea de la semafor, ori il pierzi. nu ca as fi rautacios cu fetele, dar nu se pricep in general si incurca traficul, prin neincadrare pe benzi in general, se opresc la semafoare cjiar daca e verde si multe altele. sa nu mai zic de stupiditati gen incurca faza scurta cu cea lunga, de ma orbea una la semafor, pun avarii, nimic, claxonez sa se uite la avarii nimic, a trebuit sa ma dau jos sa-i zic ( dura semaforul mai mult). de apreciat ar fi ca merg prudent, insa unele sunt si absurde cu prudenta.
    4 2
  • @NewSymbol
    Nu cred ca au dat spaga. Si oricum, au fost foarte stricti examinatorii. Buletinul trebuia sa il ai langa dosar, daca aveai portofelul in mana pentru a scoate buletinul nu era bine, nu vroiau sa isi asume nici un risc de a fi reclamati pentru luare de mita. Probabil ca trebuia vorbit cumva inainte de examen cu ei, nu stiu cum se facea.
    0 0
  • @Titi: Masina din poza e Vauxhall Corsa.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru