Permisele de Piteşti s-au mutat la Bucureşti: 300 de euro, valoarea mitei pentru promovarea examenului auto

de Daniel Popescu
Marti, 15.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autorităţile au descoperit că cel puţin 100 de bucureşteni au obţinut fraudulos permisul de conducere după ce au plătit câte 300 de euro către instructorii auto şi agenţii de la Direcţia Permise de Conducere.

Esential 300 de euro este valoarea mitei pe care au plătit-o unii bucureşteni pentru obţinerea permisului auto
100 este numărul bucureştenilor care au dat mită pentru permisul de conducere
Scandalul permişilor obţinute fraudulos la Piteşti are un ecou şi în Bucureşti, după ce o investigaţie a procurorilor Parchetului Capitalei a evidenţiat un mecanism asemănător şi în capitala României.

Nu mai puţin de 87 de persoane sunt urmărite penal pentru luare sau dare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă în legătură cu modalitatea de promovare a examenului practic pentru obţinerea permisului auto.

Astfel, cel puţin 100 de bucureşteni au acceptat să plătească o mită pentru a obţine fraudulos permisul de conducere, iar sistemul era simplu: persoanele în cauza discutau direct cu instructorii auto, cărora le ofereau câte 300 de euro.

Instructorii auto păstrau 100 de euro din sumă, iar restul de 200 de euro ajungea la agenţi din cadrul Direcţiei Regim Permise de Conducere, care se asigurau că persoanele respective vor lua permisul.

Pentru moment au fost identificaţi doar şapte agenţi care au acceptat mită, însă autorităţile estimează că numărul agenţilor şi al persoanelor care au obţinut permisul fraudulos ar putea fi mult mai mare.

Via Mediafax

Comentarii (6)

  • Buna dimineata!!
    10 1
  • Si in Mehedinti este la fel... cred ca sumele sunt mai mici din ce se zvoneste insa ar trebui arestati 70% din politisti si 95% din instructorii auto...
    7 0
  • Corupția ucide.
    8 0
  • aleics
    Dar peste tot este la fel , lumea da ori ca se cere ori de frica ca altfel nu trec examenul , ma uimeste mirarea tuturora '' cum asa ceva , nu este adevarat , nu , noi nu am auzit de asa ceva ''
    2 1
  • S-a creat un sistem vicios in care cei cinstiti au mereu de pierdut (prostii, asa cum ii numesc mafiotii, coruptii, orientatii...) Unul sanatos care intra intr-o sleahta de nebuni, nefiind aidoma lor, va fi tocmai el considerat nebun... un politist cinstit va fi considerat periculos de acolitii sai corupti, iar un instructor corect va fi evitat de cursantii dispusi sa isi cumpere examenul...

    PS1 cunosc un tigan care avea 2 clase si a obtinut o adeverinta falsa de 4 clase de la o scoala ca sa poata da examenul de permis auto (asa era atunci... nu stiu daca si acum legislatia prevede tot 4 clase)

    PS2 orice lege sau regulament are o litera si un spirit... politistii examinatori din pacate au tendinta sa foloseasca asta in mod subiectiv si in defavoarea celor examinati... pana la urma este un sistem de punctaj acolo si doar daca ajungi la un numar de puncte (greseli) esti picat... opolitistii examinatori ar trebui sa priveasca acel test global, in sensul: este acest candidat capabil sa conduca in siguranta un automobil sau nu? greselile sunt eminente la ex din cauza emotiilor iar deprinderile sunt totusi minimale... de abia dupa ce noul sofer ramane singur cu masina pe strada invata sa conduca cu adevarat perfectionandu-se pe masura ce face practica...
    0 0
  • asta-i ii in toata tara toata lumea o stii..... 300 euro, si 400 euro daca esti tigan (noo nu stii scrie nush citi).....
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru