Schimbări la şcoala de şoferi: camere video şi GPS pe toate maşinile

de Sebastian Toma
Luni, 11.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O nouă normă a Ministerului Transporturilor dictează ca toate maşinile şcolilor de şoferi trebuie să fie echipate cu două camere video şi GPS. Măsura este aplicabilă din 13 noiembrie şi va duce la scumpirea şcolarizării.

Esential 7 cursanţi pe lună este limita impusă instructorilor auto independenţi începând cu 13 noiembrie 2013.
Noile norme impuse şcolilor de şoferi din partea Ministerului Transporturilor vor ridica semnificativ costurile şcolarizării pentru cetăţenii care abordează categoria B. Potrivit celor de la Business Magazin, şcolarizarea pentru categoria B se va scumpi semnificativ, existând posibilitatea ca un cursant să achite aproape 2.000 de lei pentru a urma cursurile necesare obţinerii permisului de conducere. Însă, unele şcoli de şoferi ar putea să aplice aceleaşi tarife din dorinţa de a-şi păstra un flux constant de clienţi. Noua reglementare de la Ministerul Transporturilor creşte preţul şcolarizării şi pentru categoriile C şi D. Şcolarizarea pentru categoria A nu a fost afectată, regulile pentru obţinerea permisului de conducere pentru motocicluri fiind schimbate la începutul anului curent.

Normele impuse de Ministerul Transporturilor vizează montarea a două camere video în vehiculele folosite la instruirea cursanţilor care au aplicat pentru categoriile B, C şi D.

Una dintre acestea filmează înspre interior, în timp ce altă cameră filmează traseul urmat de maşina de şcoală. Unitatea GPS de la bord monitorizează, la rândul său, traseul urmat de vehiculul de şcoală, iar datele obţinute din cele trei elemente vor fi stocate pe un hard-disk şi vor fi păstrate vreme de şase luni de toate şcolile de şoferi. Cei de la Ministerul Transporturilor au decis în urmă cu şase luni introducerea acestei clauze şi au amânat momentul aplicării deciziei pentru a le permite şcolilor de şoferi să se adapteze din timp la noile solicitări.

Urmareste Automarket
Legislaţia s-a schimbat şi pentru instructorii independenţi, aceştia fiind obligaţi să aibă cel mult şapte elevi în fiecare lună. În plus, pentru a primi autorizaţii de funcţionare, instructorii sau şcolile de şoferi trebuie să prezinte dovada deţinerii spaţiilor adecvate instruirii teoretice a cursanţilor şi să aibă un contract de prestări servicii cu o clinică medicală.
Pentru împiedicarea fraudării examenelor, toţi cursanţii trebuie să fie înregistraţi într-un registru naţional al cursanţilor.

Via BusinessMagazin | Sursă foto 

Comentarii (5)

  • Romania o tara de oameni lasi.
    Totul se scumpeste dar prostu de Roman plateste si tot nu iasa in strada sa spuna ho nu mai furati Gunoaielor din USL.
    15 6
  • cel mult şapte elevi în fiecare lună.

    ar da naiba faliment
    13 4
  • bataie de joc.instructorii auto buni vor ajunge sa aiba CAM aceeasi venituri ca altii care nu prea se obosesc cu scolitul viitorilor "soferi"

    ca la noi ,la nimeni
    5 0
  • ba ma lasi,sotia tocmai a facut scoala cu 1000ron si e cel mai scump tarif in oras..sint care fac si cu 650 ron(aici banuiesc ca instructorul mizeaza ca dupa 10 ore sti sa conduci)....pai ca sa se faca scoala 2000 ron ar trebui ca camerele alea sa coste 50 catralioane de lei...mai lasati dracu manipularea !!! ca-s satul de manipulqarea mafiotilor care au fost sau sint la putere....deja incepe sa-mi fie scirba accentuata
    8 2
  • ca de obicei ... probabil cineva de sus are o firma de camere video si trebuie sa- si creasca vanzarile.... ca fraudele nu cred ca nu vor mai fi
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru