Ministerul Transporturilor

Joi, 24 Iunie | Intern

Ministerul Transporturilor vrea să schimbe aplicarea taxei de drum pentru camioane. Vinietă doar pentru autoturisme

Ministerul Transporturilor are în vedere schimbarea modalităţii de plată a taxelor pentru circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
Luni, 21 Iunie | Intern

Ministrul Transporturilor: “În acest an se va putea circula pe întreaga autostradă A10”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că anul acesta se va putea circula pe întreaga autostradă Sebeş-Turda, în condiţiile în care constructorul a dat asigurări că lotul 2 al autostrăzii va fi gata în toamnă.
Marti, 08 Iunie | Intern

Promisiunea șefului de la Transporturi: 3.000 de puncte de încărcare pentru electrice pe drumurile de mare viteză

Autoritățile vizează instalarea a aproximativ 3.000 de puncte de încărcare pentru mașinile electrice pe drumurile de mare viteză, pe lângă cele care vor fi realizate în orașe, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
Vineri, 04 Iunie | Intern

Ministerul Transporturilor: “Autostrada A13 Brașov – Bacău va fi lansată la licitație pentru construcție în 2023”

Autostrada Brașov - Bacău (A13) va fi lansată la licitație pentru execuția lucrărilor în al doilea trimestru din 2023, potrivit ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă. Astfel, după Sibiu - Pitești, aceasta va fi a doua autostradă peste Carpați scoasă la licitație pentru construcție.
Vineri, 21 Mai | Intern

Ministrul Transporturilor: “Am primit patru oferte pentru proiectarea autostrăzii Făgăraș-Brașov”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că au fost depuse patru oferte pentru proiectarea autostrăzii Făgăraș-Brașov, în lungime de 48 de kilometri.
Joi, 20 Mai | Intern

Ministrul Transporturilor: “Finalizăm anul acesta sectorul dintre Balș și Slatina pe drumul expres Craiova-Pitești”

Ministerul Transporturilor vrea să livreze anul acesta sectorul dintre Balş şi Slatina din drumul expres Craiova-Piteşti, astfel că şoferii care vor parcurge distanţa între Piteşti şi Craiova să nu mai intre în localităţile Balş şi Slatina, a declarat ministrul Cătălin Drulă.
Marti, 18 Mai | Intern

Drumul expres cu plăci de beton care ocolește Giurgiu și ajunge direct în vama cu Bulgaria, gata anul acesta

Un nou drum expres se construiește lângă Giurgiu, o șosea nouă care ocolește orașul și ajunge direct în vama cu Bulgaria, un proiect care a început să prindă contur în teren, și pe care Ministerul Transporturilor îl vrea finalizat chiar în acest an.
Marti, 06 Aprilie | Intern

CNAIR anunță finanțare europeană pentru fluidizarea traficului pe DN1, între Comarnic și Predeal

CNAIR și Ministerul Transporturilor au semnat un contract de finanțare în valoare de 3.6 milioane de lei care vizează creșterea capacității de circulație pe DN1, între Comarnic și Predeal.
Luni, 09 Septembrie 2019 | Intern

CNAIR vrea să instaleze 18 stații de încărcare pentru mașinile electrice pe autostrăzile A1 și A2: compania pregătește documentele pentru startul licitației publice

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vrea să instaleze 18 stații de încărcare pentru mașinile electrice pe autostrăzile A1 și A2, potrivit unui document oficial al Ministerului Transporturilor. Deocamdată, CNAIR se află în etapa în care pregătește documentele pentru demararea licitației publice.
Joi, 09 August 2018 | Industrie

Nou scandal în Japonia: Mazda și Suzuki, acuzate de autorități că au omologat mașini în cadrul unor teste care nu ar fi trebuit validate

Ministerul Transporturilor din Japonia a anunțat că Mazda și Suzuki au omologat o serie de mașini la capitolele emisiil și consum de carburant printr-un test în cadrul căruia nu au fost respectate protocoalele de testare. Pe lista acuzaților se regăsește și Yamaha.
Joi, 01 Octombrie 2015 | Industrie

OPINIE: Domnilor Miniştri, amendaţi-vă testele oficiale de omologare!

Autorităţile din România au anunţat că mărcile VW Group prezente la noi vor plăti "diferenţa de Taxa de Mediu" între emisiile oficiale şi cele reale. Problema este că miniştrii noştri nu au înţeles aproape nimic din Criza Volkswagen şi că nu vor putea cere niciodată aceste sume.
Luni, 05 Ianuarie 2015 | Intern

Ministrul Transporturilor: "Autostrada Comarnic - Braşov va fi gata peste patru ani"

Autostrada A3 Comarnic-Braşov va fi construită în patru ani, anunţă Ioan Rus, Ministrul Transporturilor. Momentan, nu a fost derulată nici licitaţia privind compania responsabilă de studiul de fezabilitate al sectorului de drum.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 26 Noiembrie 2014 | Intern

Drumul Expres Piteşti - Sibiu va fi transformat ulterior în autostradă

Ministrul Transporturilor a anunţat că traseul Sibiu - Piteşti va fi transformat în autostradă, dar va fi construit iniţial în configuraţia de drum expres, titrează Ziarul Financiar.
Luni, 01 Septembrie 2014 | Intern

Proiectul de lege privind interzicerea autostopului a fost aprobat de Guvern

Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei pentru cei care transportă persoane fără autorizaţie. Pentru ca legea să fie aprobată mai este necesar acordul Parlamentului.
Marti, 08 Aprilie 2014 | Intern

Plan autostrăzi: România ar trebui să aibă 3.700 kilometri de autostradă în 2022

Cu o săptămână înainte de termenul limită de prezentare, Ministerul Transporturilor a prezentat într-un cadru restrâns planul pentru viitoarele autostrăzi ale României, în vederea solicitării de finanţare europeană pentru acestea.
Marti, 17 Decembrie 2013 | Intern

Proiect de lege: autostopul ar putea fi interzis

Un proiect de ordonanţă de urgenţă emis de Guvernul României ar putea face autostopul o practică interzisă la noi în ţară. Amenzile propuse pentru cei care iau pasageri de ocazie variază între 1.000 şi 5.000 de lei.
Luni, 11 Noiembrie 2013 | Intern

Schimbări la şcoala de şoferi: camere video şi GPS pe toate maşinile

O nouă normă a Ministerului Transporturilor dictează ca toate maşinile şcolilor de şoferi trebuie să fie echipate cu două camere video şi GPS. Măsura este aplicabilă din 13 noiembrie şi va duce la scumpirea şcolarizării.
Marti, 29 Ianuarie 2013 | Intern

Aeroportul Otopeni: Ministerul Transporturilor vrea zonă specială pentru taxiurile la comandă

Ministerul Transporturilor încearcă să îmbunătăţească imaginea Aeroportului Otopeni şi a României prin modificarea reglementărilor privind activitatea de taxi la aeroportul care deserveşte Capitala.
Joi, 12 Iulie 2012 | Intern

Tronsonul Cernavodă-Medgidia se deschide în 19 iulie

CNADNR a anunţat astăzi că tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia va fi inaugurat săptămâna viitoare în regim de drum naţional. Se va circula pe o singură bandă a autostrăzii, în ambele sensuri.
Vineri, 28 Octombrie 2011 | Intern

Ministerul Transporturilor: "Nu recomandăm anvelopele de iarnă mai vechi de cinci ani"

Oficialii RAR au specificat că nu recomandă utilizarea anvelopelor de iarnă mai vechi de cinci ani sau cu o înălţime a profilului mai mică de patru milimetri. Acestea au nevoie doar de inscripţia M+S/M.S./M&S.

Tag-uri similare

AC Schnitzer, Ministerul Transporturilor, sprint, Essen Motor Show, BMW 123d, BMW ACS1 2.3d Coupe
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru