Ministrul Transporturilor: “Am primit patru oferte pentru proiectarea autostrăzii Făgăraș-Brașov”

de Paul Cosma
Vineri, 21.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că au fost depuse patru oferte pentru proiectarea autostrăzii Făgăraș-Brașov, în lungime de 48 de kilometri.

În contextul repetatelor promisiuni nefondate - făcute de diferite Guverne - privind construirea de autostrăzi și a lipsei de infrastructură cu care România se confruntă la acest capitol, activitatea noii echipe de la Ministerul Transporturilor este privită cu optimism de o parte a populației, dar și cu o mare doză de scepticism. 

În ultimele săptămâni, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat o lungă serie de contracte semnate sau licitații de proiectare pentru diferite tronsoane de autostrăzi sau drumuri expres. 

Ultimul proiect pe listă este cel privind autostrada Făgăraș-Brașov, care beneficiază – potrivit ministrului Drulă – de o pregătire temeinică și de o licitație pe un nou model. 

“Încă un pas pentru a circula civilizat între Brașov și Făgăraș: au fost depuse 4 oferte pentru documentația tehnică a viitoarei autostrăzi,” a anunțat Cătălin Drulă într-o postare pe Facebook. “Licitația este una pe model nou, în care CNAIR primește la final întreaga documentație tehnică, iar la momentul la care va fi organizată licitația pentru construire, lucrările vor putea începe imediat, fără blocaje.” 

Ministrul susține că sectorul în lungime de 48 de kilometri face parte din Autostrada Transilvania și a fost scos la licitație pentru completarea studiului de fezabilitate și pentru elaborarea proiectului tehnic. 

El a adăugat că autostrada Făgăraș - Brașov este prima care beneficiază de reforma caietului de sarcini pentru licitație, având ca avantaje: termene realiste pentru realizarea activităților, corelarea obiectivelor naționale și europene cu cele locale prin implicarea autorităților locale ca stakeholderi în proiect, uniformizarea documentației tehnice, dar și a celei contractuale, plăți intermediare definite corect și corelate cu graficul de realizare a proiectului. 

Via news.ro

Comentarii (4)

  • Fram ursul bipolar
    Sper ca le fac si cu pasaje peste autostrazi pentru animalele salbatice,cum cere UE de altfel,m-ar intrista foarte tare ca apoi sa nu mai aiba printisorii ue ce vana pe la noi.
    9 3
  • Seriff
    Ce vrajeala, ca idee stiti unde il doare pe ministrul transportului de autostrada, il doare in ce rimeaza cu numele lui de familie.
    12 11
  • Ma sui pe motocicleta si ma dau pe ea in fundul gol daca o sa avem asa ceva in urmatorii 10 ani.
    5 0
  • @22.00... atât timp cât noi nu te putem “trage la răspundere” in caz ca va trebui sa pui in aplicare ceea ce ai spus, comentariul tău e doar un fel de poluare ... bine nu ne rămâne decât sa te credem pe cuvânt...
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru