Promisiuni de la Guvern: 250 km de autostradă și drum expres, în folosință până la finalul anului 2024

de Alexandru Monenciu
Luni, 11.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, până la finalul anului viitor vor fi dați în folosință cel puțin 250 de kilometri de autostradă și drum expres.

Infrastructura rutieră din țara noastră rămâne încă un subiect sensibil. Dar, autoritățile au planuri mari, cel puțin asta a lăsat de înțeles ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Recent, ministrul de resort a anunțat că până la finalul anului 2024 vor fi dați în folosință cel puțin 250 de kilometri de autostradă și drum expres, scriu cei de la Profit.ro.

Tot de la el aflăm că anul acesta se va deschide circulația pe 31 de kilometri de drum expres între Craiova și Pitești. Totodată, în 10 zile, va fi inaugurat și lotul de 14 kilometri din autostrada Transilvania, dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău.

Odată cu acesta, țara noastră va atinge borna de 1.000 de kilometri de autostradă și drum expres.

În această toamnă se va deschide circulația și între Chețani și Câmpia Turzii. "Dacă va fi o toamnă ploioasă va fi dificil de terminat acest tronson, dacă nu va fi ploioasă, nu vor fi probleme," transmite Grindeanu.

Totodată, ministrul a vorbit și despre autostrada A0, din jurul Bucureștiului: "Sunt două loturi de 35 km însumați și dacă vor fi dați în această toamnă va fi mai ușor.

Tot ce ține de A0 va fi dat în circulație."

În ceea ce privește autostrada de la Sibiu la Pitești, lucrările au ajuns la un stadiu de 50% pe tronsonul dintre Pitești și Curtea de Argeș. Și acesta ar putea fi gata până la finalul anului 2024, dar ministrul rămâne rezervat.

via Profit.ro

Comentarii (5)

  • Ati uitat de expresul GL-BR. Daca UMB trage tare la podul peste Siret, in primavara va fi inaugurat.
    2 0
  • Johnny
    Si asta nu are nicio legatura cu faptul ca va fi an electoral..
    3 0
  • 250 km poate nu dar 150 km destul de probabil. Niciodata in istoria Romaniei nu au fost atatea lucrari de infrastructura rutiera (autostrazi, drumuri expres) contractate si in lucru simultan. Peste 4-500 km ... Odata terminate (in anii urmatori) vom descoperi cum se ajunge de la Bucuresti la Cluj in 3 ore jumate fara stres, Constanta - Sibiu in 4 ore, Bucuresti - Timisoara in 4 ore jumate, Suceava - Bucuresti in 3 -4 ore ...
    6 0
  • 0 0
  • daca "dreapta" razgandaca ar zbura si de la cotroceni s-ar construi mai mult.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru