Ministrul Transporturilor: “În acest an se va putea circula pe întreaga autostradă A10”

de Paul Cosma
Luni, 21.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că anul acesta se va putea circula pe întreaga autostradă Sebeş-Turda, în condiţiile în care constructorul a dat asigurări că lotul 2 al autostrăzii va fi gata în toamnă.

Ministerul Transporturilor promite că mai multe tronsoane de autostrăzi și drumuri expres vor fi finalizate în 2021, Autostrada Transilvania fiind o prioritate pentru autorități. 

“Am obţinut promisiunea fermă a constructorului că în toamnă lotul (n.a. lotul 2 Sebeş-Turda) va fi gata şi că pe întreaga A10 se va putea circula în acest an. (…) Pe tronson se aştern zilnic circa 2.000 de tone de asfalt. Aşadar, sper să încheiem odată acest proiect mult întârziat, demarat în 2014 şi care ar fi trebuit să fie gata în 2016 şi să putem circula în sfârşit pe autostrada care face legătura între două coridoare principale, A1 Sibiu-Deva-Timişoara-Arad şi A3 Mureş-Cluj-Oradea,” a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook. 

El a mai spus că nodul de la Sebeş, care face legătura între A10, DN1 şi A1, va fi gata în iulie: “Aici va fi o finalizare a nodului în două etape. În prima fază, pe 15 iulie, vor fi terminate bretelele dinspre Deva, iar la final de iulie cele dinspre Sibiu.” 

Via Agerpres

Comentarii (3)

  • Sinistrul transporturilor
    Ce bine,acum o sa pot face Bucuresti-Iasi dintr-o bucata!
    3 3
  • În sfârșit, se mișcă ceva! Felicitări și la mai mare! Sper ca tot acest efort să se extindă cât mai repede în toată țara!
    16 7
  • mircea badea
    deci concret cate zeci de km au asfaltat? 10, 20km? asta e autostrada unui judet, nu al unei tari! si le ia 7 ani sau mai mult..asa ceva..
    15 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru