Promisiunea șefului de la Transporturi: 3.000 de puncte de încărcare pentru electrice pe drumurile de mare viteză

de Paul Cosma
Marti, 08.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile vizează instalarea a aproximativ 3.000 de puncte de încărcare pentru mașinile electrice pe drumurile de mare viteză, pe lângă cele care vor fi realizate în orașe, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

România vrea să-și dezvolte infrastructura pentru încărcarea vehiculelor electrice, în perioada următoare. Cel puțin așa spune ministrul responsabil de portofoliul Transporturilor. 

“Din proiect, avem în spaţiile de servicii 52 de staţii electrice cu 264 de puncte de încărcare pe A7 Dumbrava – Paşcani şi, în total, CNAIR vrea să mai realizeze până la 3.000 de puncte de încărcare pe toată reţeaua. 2.896, inclusiv cele 264 pe care le-am menţionat, mai are şi Ministerul Dezvoltării în PNRR pentru zona urbană,” a afirmat Cătălin Drulă. 

Întrebat dacă folosirea acestor staţii va fi gratuită, ministrul a răspuns că nu poate preciza acest lucru. 

”Administratorul acestei reţele rutiere şi acestor facilităţi în primă fază este compania de drumuri, dar eu susţin şi voi susţine concesionarea. În  momentul de faţă, la începutul anului am concesionat 26 de spaţii de servicii unde se vor face benzinării ale operatorilor mari de benzinării din România.

Compania de drumuri va primi bani pentru asta, milioane de euro anual ca redevenţe, dar vor fi nişte spaţii civilizate,” a adăugat Drulă. 

Conform acestuia, mare parte dintre spaţiile de servici concesionate se află în Transilvania, iar ministerul va concesiona şi spaţiile de pe autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti. Pe viitoarele autostrăzi, spaţiile de servicii vor avea ”dimensiuni generoase”, iar acestea vor fi realizate odată cu autostrada, a menţionat ministrul. 

Via news.ro

Comentarii (34)

  • Seful de la transporturi? :)))))
    8 5
  • Complot de piersici
    Iar depasim Germania pe hartie la nr de autostrazi. A7(sapye,septe) deja :))! Cu economia cum mai stam,tot asa duduie de-i depasim pe elvetieni?
    10 6
  • Seriff
    Care drumuri de mare viteza?
    Si pentru ce trebuie drumuri de mare viteza la mizeriile electrice, ele oricum merg cu 80 ca altfel nu fac 100 km cu un plin.
    14 10
  • Putinica
    A,pentru propagandistii care ne zic iar ca suntem orbi,ca se face,clasic romanesc,studii de fezabilitate avem(pe bani foarte multi),proiectare avem,cu executia stam mai prost,adica spre zero.Sincer,fac ceva pe ele de autostrazi ca nu mi le mai doresc,stiu,nu mai calca investitorii pe la noi,dar cum nu mai e tara noastra si isi fac strainii autostrazi pe banii nostri eu le zic pas,autostrazi pentru fabrici in care platesc mizer,va dau exemplu de o fabrica americana de masini de la noi,salarii- Operator productie 1300lei net+bonuri de masa,Inspector control de calitate 2300lei net,Operator calificat 2750lei. Sa le facem autostrazi ca fara ei nu mai traim regeste.
    9 14
  • Preputinica
    pai daca nu ti-a placut scoala ce salariu ai vrea? Oricum nu te obliga nimeni sa lucrezi la exploatatorul american. Poti lucra la cel roman sau la altii. Sau poti face tu o afacere si sa-i angajezi pe altii, da nu pe salariul minim ca e de porc ci pe mult mai mult asa cum iti doresti acum si e frumos. Sau poti sa te duci in alta tara unde e mai bine ca in Romania. Ma gandesc ca UE e naspa asa ca poti merge in mareata rusie unde tara nu e vanduta la straini si tot ce s-a facut s-a facut in general pe spinarea altora cand era imperiul ala de trista amintire.
    13 9
  • @Toi Toi 12:58
    Cauta-ma cum iti ridica vizele partenerul strategic!
    5 10
  • Seriff
    Asta cu ''daca nu ti-a placut scoala'' e cea mai stupida afirmatie din istorie, in Romania se stie ca sunt oameni cu 2 facultati care lucreaza la McDonald's, in Romania degeaba ai prietene facultate daca nu ai pile si relatii sa prinzi un post decent, de-aia ajungi sa lucrezi pe 1300 lei plus bonuri de masa, din cauza coruptiei, de-aia au plecat 4 milioane de oameni din tara, nu ca nu aveau scoala ci fiindca nu aveau loc de PCR
    13 11
  • Seriff
    Asta cu ''daca nu ti-a placut scoala'' e cea mai stupida afirmatie din istorie, in Romania se stie ca sunt oameni cu 2 facultati care lucreaza la McDonald's, in Romania degeaba ai prietene facultate daca nu ai pile si relatii sa prinzi un post decent, de-aia ajungi sa lucrezi pe 1300 lei plus bonuri de masa, din cauza coruptiei, de-aia au plecat 4 milioane de oameni din tara, nu ca nu aveau scoala ci fiindca nu aveau loc de PCR
    8 10
  • Talambu'
    Ma ingretoseaza la maximum doua afirmatii despre romani:1- Nu le-a placut scoala.2- Sunt puturosi. Productivitatea muncii la romani o depaseste cu mult pe cea a francezilor,doar ca n-ai cum oferi productivitate in colonia de aici cand esti platit in nasturi.Bine,mai e si afirmatia nr.3 cu "Du-te-n Rusia sau Coreea de N daca nu iti place sa fii iobag in propria tara,ca ce vine din Vest e miere.
    7 10
  • dragi colegi de AM. Exista in Romania domenii unde salariul mediu este mai ridicat. De exemplu in IT, dar sunt si altele. Aici nu ai nevoie de pile, cunostinte, relatii. Stii sa faci esti angajat. Nu va mai plangeti atat. Normal ca orice salariu de muncitor necalificat pleaca de la minimul pe economie, daca ati fi voi patroni la fel ati face. Romanii nu sunt puturosi, nu a afirmat nimeni asta. Si intradevar productivitatea e mai mare decat in multe tari cu apa calda insa acum platim mostenirea celor 50+ ani de comunism care a distrus tot capitalul si initiativa romanului. Probabil ne vor mai trebui inca 100 de ani sa ne revenim cat de cat, nu total. Iar faptul ca unii se plang pe aici asteptand ca cineva sa le dea ceva face parte tot din greaua mostenire. Fiti barbati si faceti ceva nu plangeti ca va da patronul salariul minim. Aveti demnitate sa nu mai plangeti in modul cel mai penibil cu putinta ca altii sunt de vina pentru mizeria voastra?
    11 9
  • Asa e,greaua mostenire,mai ales ca Romania a aderat la UE ieri,in 2007,14 ani.
    9 4
  • 468126541
    patriotache de mucava, tu ai lucrat vreodata cu straini (francezi, olandezi, nemti, americani) ??

    dupa afirmatiile imbecile pe cale le faci, e clar ca nu, esti blocat in taranisme si patriotism gaunos, care mai prinde doar la pensionari nostalgici.

    tu la randul tau esti dovada esecului si alienarii, degeaba te refugiezi in spatele nationalismului si al ideilor din trecut (i-auzi pcr...pff!!), esti un neadaptat in societatea de astazi, puternic concurentiala pe baza de competente (competente da? nu pcr-isme), refuzi educatia care te-ar putea ajuta si pe tine sa castigi mai bine si te vezi depasit cu brio de tineri care vin din urma inalt calificati pe care tu nu dai 2 bani, dar aia te baga sub masa la orice capitol la orice ora. cu asa frustrari acumulate,e normal ca vei dori sa refulezi in alte parti, sa dai blana pe drumurile publice, sa-ti scoti si tu parleala la capitolul mandrie barbateasca.

    sila maxima @tatrausule!!!
    10 7
  • @numere
    Care inalt calificati,bai omule? Ca nu mai avem nimic,universitatile sunt fabrici de hartie,pe locul 1000 si ceva in lume,nici macar scoli profesionale nu mai avem,scoatem analfabeti pe banda rulanta.Daca inainte pana la sfarsitul ww2 romania avea 95% analfabeti,desculti care arau cu plugul de lemn,dupa macar s-a mai construit ceva,s-a facut educatie,s-au alfabetizat aproape toti,sa nu fim orbi si sa vedem si partile bune.A,daca faci burta mare in mall bagand toate mizeriile frumos ambalate,pleci si tu o saptamana la greci,am castigat libertate sa emigram 6 milioane de romani sa spalam babele din europa si ne-am vandut total tara,nu inseamna c-o ducem mai bine,stai ca vine si scadenta,pana acum am consumat pe datorie,suntem ca un rupt in dos care s-a imprumutat masiv de la banca girand cu casa si viitorul urmasilor lui si acum se lafaie,ai putinica rabdare.Iar daca tu crezi ca de foame scriu eu aici,e fix problema ta,macar suntem o tara de informaticieni,e plin de procesoare pe campurile patriei,e vremea recoltei. Si sunt plimbat si eu prin Vest,am vazut si eu ce inseamna o tara ca afara,sa ramana la ei,sila maxima.Auzi la el,tineri care vin din urma inalt calificati cand in Romania submediocritatea caracterizazea acum absolut toate domeniile. Un surub cu bila nu mai putem sa facem,pana si malaiul ne vine de la altii.
    6 6
  • vrei nu vrei Romania traieste cea mai prospera perioada a ei. Ca tu inca esti sarac si frustrat e numai vina ta. Las-o pe asta cu datoria ca pe vremea cand nu aveam era ratie la paine si la benzina si circulam un weekend da si unul ba. Iar din noembrie pana in martie nu circulam deloc ca era interzis fiind iarna! Prefer datoria de acum cand magazinele sunt pline iar daca ai cap o duci bine. Iar motorina e la discretie. Pana nu ne-o vor interzice ecomarxistii din nou.

    PS nu sunt IT-ist
    5 8
  • Exomarxisti de acum sunt fix aceeasi capitalisti care ne-au adus comunismul. Iar de prosperitate,ma repet,inca e huzur pe credit.
    3 9
  • Ecomarxistii de acum sunt fix aceeasi capitalisti care ne-au adus comunismul. Iar de prosperitate,ma repet,inca e huzur pe credit.
    3 9
  • @Talambu'
    Si pe noi ne ingretoseaza tentativele de a pozitiona tara pe linia China -Rusia sub pretextul ca acolo e libertate si prosperitate...

    Pe baza lipsei de educatie a unora, incercati marea cu degetul...mai nou liberalismul vine din China si Rusia iar comunismul si marxismul vine din vest - asta e subversiune ideologica

    Nu tot ce vine din vest e ok, dar acolo e lumea civilizata si trebuie sa invatam sa ne aparam interesele in lumea civilizata si concurentiala, nu sa tragem spre golaneala si dictaturile din est: Lukasenko te aresteaza daca zici ceva de el, Putin te arunca de la etaj, Erdogan aresteaza pe cine are el chef...

    Va plangeti de scoli?
    Intamplator cei care au distrus scolile romanesti sunt tot cei din PSD si PCR care viseaza la comunism cu ochii deschisi:
    "Fost propagandist comunist, format la FF și apropiat al Elenei Ceaușescu/Cine a fondat Universitatea Spiru Haret, percheziționată de DIICOT și cunoscută drept „fabrică de diplome”"

    mai adaugam spusele pline de har ale Ecaterinei Andronescu, trasa de maneca pentru ca se copia la BAC si a desfiintat scolile profesionale:
    "Ce ne facem cu cei care nu iau bacalaureatul?"
    ....de parca toti ar trebui sa iasa doctori in tara asta...
    13 5
  • Nu !

    Comunismul a fost adus de rusi, datorita faptului ca Romania s-a pozitionat in tabara lui Hitler si a extremistilor in cel de-al doile razboi mondial.

    Daca ar fi dezvoltat relatii foarte stranse cu SUA dupa 1918, nu ar fi fost niciodata comunism in Romania.

    Vad ca in 2021 se incerca aceeasi reteta: instigare la ura si antisemitism si inchinaciuni la Rusia si China + prietenii cu psihopati gen Erdogan, Putin si Xi chinezul
    11 7
  • @16:48
    Da,ma,de rusi,da' d'aia purtatori de kipa.Probabil tot rusii au pus secera si ciocanul pe vulturul de pe steagul Austriei,ala de-l au si acum. :))))Noapte buna!
    3 7
  • @ @16:48
    Lectura placuta:

    https://colectionaruldeistorie.ro/manual-cum-se-destructureaza-un-stat-promovarea-incompetentilor-birocratizarea-salariile-mici-pentru-intelectuali-fabricile-de-diplome-coruptia-ineficienta-toate-au-fost-coordonate-de/

    Partea trista este ca dupa 30 de ani habar nu aveti ce vi s-a intamplat...voi credeti ca a fost o intamplare:
    - sa avem un presedinte cu 4 clase
    - sa fie magazinele goale sub pretextul platii datoriei externe...oare cine o fi facut respectivele datori?
    - sa nu avem curent in case
    - sa nu se gaseasca mancare in magazine
    etc
    3 8
  • Aia terminau pasajul Unirii cu 4 benzi plus devierea Dambovitei in 34 de zile,astia de acum de tin in promisiuni cu anii.

    https://www.zf.ro/zf-24/1987-pasajul-unirii-gata-in-34-de-zile-2009-pasajul-baneasa-un-haos-de-doi-ani-si-jumatate-4981047
    4 5
  • " Şantierul în comunism era menit să arate oamenilor că regimul era activ, că ideologia era cea care asigura tuturor un loc de muncă şi locuinţă, că liderii erau cei mai îndreptăţiţi să aducă prosperitate şi fericire.

    Din păcate, partea ascunsă a şantierului comunist a fost aceea că el a însemnat adesea muncă forţată cu deţinuţi politici şi militari. Frecvenţa mare a accidentelor de muncă şi condiţiile de lucru, precum şi controlul riguros al organelor de represiune făceau ca şantierul să semene din multe puncte de vedere cu un lagăr. La acestea se adăugau lipsa de performanţă economică şi pierderile înregistrate prin risipă şi furturi de materiale. Deloc de neglijat era si numarul mare de decese."

    Gil, ti-e dor de dictatură, tare ți-a mai plăcut!! Asa e?

    Noi preferam libertatea!
    6 4
  • inexorabil
    Aceiaşi xenofili turbaţi, umflaţi cu “mâncare sănătoasă” clocită de “Vest” (OMG-urile fiind la mare preţ – şi la propriu, şi la figurat).

    Dragilor, oricum nu mai contează orânduirile sociale (nici trecute, nici prezente), ci doar faptul 101 % cert că ne îndreptăm către…Sfârşit (al Universului, implicit a tot ce mişună prin el, viu şi neviu). Unul în care oricine nu va ieşi curat din “filtrul” JdA…wow, prefer să nu dezvolt subiectul.

    Aşa că, bre “numere”, cufureşte-te pe tine cât mai poţi! În haznaua veşnică va fi inimaginabil mai rău decât în micro-iadul teluric…Şi tu vei fi singurul vinovat de osânda-ţi !!!

    Fugit irreparabile tempus…Şi tot mai mulţi isteţi (net-ul acesta ultra-Global stă mărturie) ajung la revelaţia că modelul ideal de Occident chiar a existat: Berlinul de Vest. Unul în care cuvintele de ordine erau trei: LIBERTATE, PROPRIETATE şi…TRADIŢIONALISM.
    Da, băi e-trepidaţilor, fiindcă, de pildă, cele mai înalte şi cele mai moderne construcţii (evaluate în mod obiectiv) erau de remarcat dincolo de Zid, în zona sovietică (Berlinul de Est). De fapt, confuzia persistă (din cauza neobositei Propagande) în mintea întortocheată a “pro-occidentalilor”, care nu sunt deloc capabili să facă distincţia necesară, recte opulenţă/cantitate (SOCIALISMUL şi paroxismul său simptomatic: GLOBALIZAREA vieţii ca atare, preponderent sub zodia tehnologismului cronofag) vs. bun gust/calitate (CAPITALISMUL, ca bază de afirmare a CONSERVATORISMULUI şi a PATRIOTISMULUI şi cu rădăcină lexicală, capital, care nu gravitează neapărat în jurul banului, reliefând în primul rând capitalul înzestrărilor umane!) – scoateţi din exprimare utopia utopiilor (comunismul) !!
    Primei categorii au “onoarea” să-i aparţină coloşi putrezi din naştere precum Al Treilea Reich, URSS şi UE, tustrei figurând oricum ca invenţii illuminat-emolare!

    La sfârşitul lumii, se va contura un nou WB, chiar dacă nu localizabil pe tărâm originar. Dar, la fel ca în urmă cu 60 de ani, ar fi de preferat ca momentul critic să te găsească deja fixat în perimetrul izbăvirii (dacă te animă darul/harul previziunii), mai ales că, ulterior, nu vei putea pătrunde acolo înotând, săpând tuneluri sau apelând la planoare, cerberii NWO/BNW cunoscând dinainte şi exact intenţiile tale!
    Chiar şi nimerit în enclava ocrotitoare (organizată pe principii autarhice şi declarată zonă non-juridică), îţi va veni însă mult mai greu, fiindcă, de data asta, nu va exista o Forţă Aliată sau o RFG care să te ajute, iar Stăpânul de Sus tocmai…acest lucru urmăreşte: să vadă de ce eşti în stare cu adevărat datorită propriului tău discernământ (te ocroteşte prin simplul fapt că ţi-a aranjat refugiu pe un Glob integral satanizat, pardon, socializat).

    PS. Acele orori (anti)materiale din RSR-ul anilor ’80 (de pe urma cărora n-a pierit nimeni la propriu, ba încă orice orăşean care beneficia de surse rurale de aprovizionare nu se confrunta cu spectrul paupertăţii; dau ca exemplu propria-mi familie! – aşadar, se exagerează de mama focului efectele dictaturii personale a lui nea Nicu, din nou tartorii emolari aflându-se la originea petardelor mediatice) n-au apărut din dorinţa sau din incompetenţa “comuniştilor” români, ci ca demonstraţie ocultă de forţă menită să iniţieze deja în “oprimaţi” (musai ortodocşi…a naibii coincidenţă!) patima viitorului…consumerism (dar, xenofililor, aţi reţinut esenţialul, da? – anume acesta: socialismul final, post-experimental, Global, îţi sugerează consum non-stop de…MULT şi PROST, în definitiv de SUROGAT, inclusiv pe latura…automobilistică, ahahahahahaha!).

    PPS. Către cretinii îndoctrinaţi de şcoala pe care o proslăvesc ei: sintagma “extrema dreaptă” n-are noimă, doar extrema stângă, iar nazismul (sau naţional-SOCIALISMUL) se situa practic în această poziţie, nu doar bolşevismul! “Noi suntem socialişti, noi suntem inamicii sistemului capitalist de astăzi” (Adolf Hitler, 1927).
    Bolşevismul şi nazismul au căutat a se anihila reciproc pur şi simplu pentru că nu puteau încăpea două săbii în aceeaşi teacă (europeană) şi, în orice caz, indiferent de luptele sau de războaiele purtate, învingătorii nu se schimbă: slugile satanei, dar, totodată, stăpânii noştri!
    9 9
  • Bun comment-ul!
    6 4
  • unul altul
    mai inexo, de obicei iti dau plus, insa cand scrii comentarii mai lungi decat articolul... Ce sa zic, ai un minus azi. Si pentru ca o dai in balarii.
    4 10
  • "Autoritatile vizeaza..." - AM, va rog , spuneti-mi ca ati vrut sa scrieti "viSeaza" !
    6 1
  • inexorabil
    @şi-ncă unul, şi-ncă altul, nu crezi că ar fi cazul să şi identifici – cu subiect şi predicat – “inepţiile” mele? Simplul fapt că domnia ta nu digeri anumite afirmaţii nu te aşază pe piedestalul dreptăţii.

    Mai sus, am reacţionat faţă de interminabila cacealma pe care o întreţin idolatrii “principiilor, valorilor şi standardelor civilizaţiei occidentale”. Dumnealor se poartă de parcă ei înşişi ar fi în pielea creatorilor, ba chiar a corifeilor acestei civilizaţii. Numai că, în realitate, ei promovează “faţa nevăzută a lunii”. Axiomatic, o pojghiţă de miere camuflează un butoi de fiere…
    6 4
  • @inexorabil
    si solutia ta e Putin, Lukaşenko, Erdogan si Xi, nu? astia sigur sunt doar miere fara fiere!

    sa nu spui ca tre' sa fim Elvetia, ca te trimit sa-ti faci test IQ!
    4 6
  • inexorabil
    Nu, Mafăilă, prefer să fim…noi înşine. Da’ cu ceva boaşe à la AfD. Din motive lesne de înţeles…

    Apropo, dacă ar fi să înşir personalităţile care au marcat istoria Vestului (evident, pe vecie), lista s-ar compara cu cea de cumpărături din preajma Sărbătorilor. Nominalizează-mi tu însă una contemporană, dar să aibă legătură cu autorităţile bruxellezo-strasbourgice şi să fie musai cineva în privinţa căruia conştiinţa să te asigure că va străbate veacurile…

    PS. Nu trebuie să precizez că se cuvine să-ţi argumentezi răspunsul (dacă te vei sinchisi de unul).
    6 4
  • inexorabil
    PPS. Lasă Elveţia…Lămureşte-mă care-i treaba cu statutul non-europeist al Norvegiei, că eu, născut slab de uger, nu pricep neam!
    5 2
  • @inexorabil
    cu ceva boase ca Sosoaca sau ca seful de galerie de la AUR, cel certat cu gramatica lu' limba romana? sau poate cu boase ca a lu' Dancila ca tot din echipa aia este?

    tu viseaza la boase in continuare...noroc ca mai sunt unii care cauta oameni cu creier, educatie, principii, valori...oameni care sa nu mai repete greselile din trecut!
    3 7
  • inexorabil
    Ţi-a mai mărturisit careva că eşti efectiv grotesc, măi cameleonule, atunci când invoci principii morale?!? Iar în privinţa întrebărilor de mai sus, nici nu mă îndoiam că te vei eschiva, aidoma năravului deja consacrat al lui “mainstream media”, care, printre altele, preţuieşte şi deviza “Dacă noi nu discutăm şi ne înverşunăm să nu discutăm pe marginea unui anumit subiect, alegem această variantă pentru că vrem ca lumea să înţeleagă că acel subiect nu există!”…

    Concluzia? O să te toc ca la raţe, stai tu liniştit. Şi voi zgâlţâi tot mai tare şandramaua NWO/BNW.
    6 3
  • @inexorabil
    In Romania sunt foarte multi prosti care au o putere muult prea mare si gandesc idem ca inexo!

    Pana acum ne-au tinut pe loc, pe viitor intentioneaza sa ne traga inapoi.

    Psycho, Norvegia are alta pozitionare geografica, o alta structura economica, un sistem de invatamant etalon si din cate imi aduc aminte nu a fost cotropita si jefuita de comunisti...Verifica cate societati sunt listate pe bursa in Norvegia si cum arata bursa anemica din Romania...

    Norvegia este tara cu cel mai mare numar de masini electrice raportat la populatie si cu cea mai dezvoltata infrastructura in domeniu!

    Noteaza-ti pe o foaie ca Romania nu mai are nicio universitate in top 1000 mondial...

    Din cate stiu, tarile nordice sunt etalon al sistemului de invatamant, oamenii sunt foarte educati, seriosi si rigurosi...
    Reglementarile sunt pe alocuri mai dure ca in Germania iar oamenii respecta regulile...este posibil ca un astfel de popor sa fie puternic tras inapoi de o uniune din care ar face parte Romania, Bulgaria, Ungaria, Polonia etc. Sunt atat de multe de facut in fostele tari comuniste, incat sunt un fel de sac fara fund pentru UE.

    Singura solutie ca sa ai prosperitate este educatia, libertatea, democratia, deschiderea internationala si reglementarile.

    Romania incaseaza mult mai multi bani de la UE raportat la cat plateste, Norvegia sr fi fost sigur dezavantajata!

    Orice cautare pe la boase este total inutila in contextul mentionat!
    0 4
  • inexorabil
    Nimic nou sub soarele încă neconfiscat de gheițul mamii lui. Cânți o arie CTP-istă în toată regula. De altfel, voi, xenofilo-corporatocrații, pedalați la nesfârșit pe șablonul "comunismului", de câțiva ani încoace retușat, totuși, cu "iliberalism" (persoane, organizații și chiar țări în ansamblu se trezesc pe frunte cu această ștampilă izvorâtă din puțul gândirii emolare).

    Explicațiile tale referitoare la poziția politică a Norvegiei sunt cel puțin stranii. Practic, nu atingi neam (chint)esența problemei. Fiindcă "arta" de a duce subiectele incomode în derizoriu și mai ales de a le împinge sub preș, precum gunoiul, se cunună cu sublimul în cazul vostru.

    La fel de cronofagă ar fi și intenția de a-ți cere elucidarea respingerii prin referendum a proiectului de Constituție "europeană" de către...occidentalii de rând.

    "Printre rânduri", citim: reeducare (ca în obsedantul deceniu) în loc de educație, încătușare în loc de libertate, "predestinarea" Elitelor la pupitrul de comandă în loc de hazardul electoral (vivat democrația!) și zăvorârea în Țarcul Global (milenarist) în loc de trafic internațional nestingherit.
    La ce ai dreptate? La capitolul...reglementări. Mai precis, juridicizarea excesivă a vieții ca atare și autoritarismul instituțional conturează exact scenariul din "The Matrix" : o lume ținută captivă de legi peste legi, de aceea sucombă inclusiv imaginația, fantezia, implicit creativitatea, originalitatea!

    Hai, noapte bună! În întunericul cel dinafară, unde va fi plânsul și scrâșnetul dinților...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru