Grupul Hyundai va dezvolta propria rețea de stații de încărcare ultrarapidă pentru mașini electrice

de Paul Cosma
Duminica, 04.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai vrea să instaleze propria rețea de stații de încărcare ultrarapidă pentru mașini electrice în Coreea de Sud, astfel încât să vină în sprijinul clienților cu modele precum Ioniq 5 sau Kia EV6.

Disponibilitatea punctelor de încărcare pentru vehiculele electrice este una dintre provocările pe care producătorii auto le menționează în privința tranziției către aceste mașini cu emisii zero. 

Pe modelul Supercharger de la Tesla, grupul Hyundai va începe în Coreea de Sud să creeze o rețea națională de stații denumite “E-pit”. 

Planul asiaticilor este să instaleze cel puțin 20 de stații “E-pit” cu 120 de puncte de încărcare în acest an. Principala calitate a stațiilor este că vor putea permite mașinilor electrice cu sistem electric la 800V să-și încarce bateriile foarte repede, respectiv circa 20 de minute pentru o încărcare până la 80% din capacitate, sau 5 minute pentru 100 de kilometri de autonomie. 

Potrivit primelor informații, principalul obiectiv Hyundai este să permită clienților de Ioniq 5 și Kia EV5 să parcurgă distanțe foarte lungi. Noile stații de încărcare ultrarapidă vor fi instalate atât pe autostrăzi (12), cât și în mediul urban (8). 

Stațiile vor putea fi folosite de clienții Hyundai, Kia, Genesis, dar și de cei ai altor producători auto de mașini electrice cu porturi de tip CCS. 

Via Insideevs

Comentarii (9)

  • In Europa grupul Hyundai-Kia contribuie deja activ la reteaua Ionity care are peste 400 de statii ultrarapide - ce se opresc la granita Romaniei (sic?!)
    12 3
  • Frierii. In loc sa stea cu mana'ntinsa ca onor constructori europeni astia isi baga banii intr-un viitor incert.

    N'asha?
    4 11
  • Edikkk
    Doar germanii stau cu mâna întinsă la guvernele europene

    Oricum căderea petrolului a început

    https://youtu.be/Qf4GSokTvEc

    So, it began
    6 18
  • Redikkk
    Ne bucuram Edickkk. Inseamna ca va scadea (repet, va scadea) pretul la pompa.
    11 5
  • Of, of, înfige Hyundai/Kia cate un morcov saptamanal in c#rul concurentei...
    11 2
  • Ce bine ca Romania nu e afectata de stirea asta.
    8 0
  • @alex, asa este, pentru ca noi inca suntem la mentalitatea: facem focul traditional, frecand 2 bete unul de celalalt.
    1 10
  • @fanel
    Ia-i si pe Kap,Green Alex,Ace Craiova si Edikk si frecati-va betele intre voi pana scoateti scantei electrice,evoluatilor. Electro dansul calugarilor de rit nou,verde,noua normalitate.
    12 10
  • @17:55

    guritza mare ca vin, losere
    7 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru