Ministerul Transporturilor: “Autostrada A13 Brașov – Bacău va fi lansată la licitație pentru construcție în 2023”

de Paul Cosma
Vineri, 04.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autostrada Brașov - Bacău (A13) va fi lansată la licitație pentru execuția lucrărilor în al doilea trimestru din 2023, potrivit ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă. Astfel, după Sibiu - Pitești, aceasta va fi a doua autostradă peste Carpați scoasă la licitație pentru construcție.

Șeful Transporturilor susține că, în prezent, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are în implementare contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție pentru autostrada Brașov - Bacău. 

“Data de începere a contractului de servicii pentru acest obiectiv a fost 10.07.2020, iar termenul de finalizare a contractului este 10.01.2023 (30 de luni de la data de începere),” a explicat ministrul Transporturilor. 

CNAIR a semnat pe 22 mai 2020 contractul „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov – Bacău” în valoare de 20 de milioane de lei. Finanțarea este asigurată din  fonduri europene nerambursabile. 

În decembrie 2020, fostul ministru al Transporturilor Lucian Bode anunța că A13 Brașov – Bacău urma să fie scoasă la licitație pentru construcție în 2022. 

Via economica.net

Comentarii (14)

  • Seriff
    Ziua si vrajeala:))
    19 7
  • Uniunea sovietelor europene
    Pe hartie stam mereu bine,perfect as zice. Totul e bine in colonia Romania,nu ne lipseste nimic,noroc cu Ue ca altfel fara ei nu mai costruiam noi nici macar un metrou,un baraj,o uzina,un trasfagarasan,spital,aeroport.. nimic.
    11 5
  • Daca e cineva pe aici priceput, mi-ar placea sa-mi explice de ce trebuie 30 de luni pentru lansarea licitatiei. Un studiu de fezabilitate nu are de ce sa dureze mai mult de 3 luni. Cu restul de 27 ce se intampla?
    14 3
  • @Liviu
    Este studiul de fezabilitate si proiect tehnic de executie. Deci sunt 2 chestii. Chiar si studiul de fezabilitate poate dura mult daca se face ca lumea. De exemplu pe tot traseul presupus al autostrazii (inclusiv pe toate variantele se fac foraje pana la o anumita adancime ca sa se adopte solutia tehnica cea mai avantajoasa. Cred ca forajele se fac din 50 in 50 sau din 100 in 100 de metri pe fiecare sens astfel incat constructorul sa nu se loveasca de situatii in care proiectul nu poate fi implementat. Daca ai 100 de km de autostrada trebuie sa faci vreo 2000 de foraje si asta dureaza. Probabil ca in zone mai uniforme forajele sunt mai rare si in zone problematice mai dese. Cine e geolog poate sa ne spuna. De subliniat ca finantarea e nerambursabila, adica coana UE ne da bani gratis. Eu sincer ma bucur.
    13 17
  • @@liviu
    Vad ca nu scapam de tine,trolul care face afaceri cu statul,e bugetar sau e platit sa-i perie p'astia de la guvernare.De parca suntem toti orbi si nu vedem si am vazut cum sta treaba pe la noi,o sa te credem pe tine pe cuvant,exact cum credem politicienii,bravo.Iar Europa nu ne da nimic gratis ca nu e organizatie de binefacere ci e un biznis pentru astia din Vest. Mai mult dam noi,ne spoliaza la greu,la 10 lei platiti catre ei,primim si noi unul inapoi,mare afacere,coane.
    7 3
  • tc1900
    fratele meu si aici e plin de troli rusofoni?
    5 14
  • @tc1900
    Sunt si iubitori de Uelgbt pe aici,nu numai rusofoni.
    10 7
  • inexorabil
    Departamentul de Stat al SUA le-a aruncat sugarilor “pro-occidentali” o jucărie zornăitoare: “propaganda/conspiraţia rusă”. Mereu aceeaşi însă – nu s-au sinchisit şi de o ediţie revizuită.

    On topping: iarăşi sporovăim despre autostrăzi??? La ce bun?...Cutiile Total-Recall-forme şi hegemonice ca mijloace de deplasare vor avea nevoie de drumuri special concepute pentru viteză?

    Gândim şi noi un pic? – mai ales în direcţia viitorului cu bătaie lungă.

    PS. Ador acest concept original: “bani europeni moca”. Sigur că da! Nu te costă nimic. Doar ţara cu totul (de fapt, pe alese şi la discreţia pedo-mentorilor democraţiei liberale) şi stoarcerea “profesională” a generaţiilor (era să zic “a rufelor”) viitoare.

    PPS. Bine, bine, îi scutesc pe alţii de efort şi conchid singur: jos comunismul/putinismul/dragnismul/dăncilismul.

    PPPS (ca de obicei). Pe viitor, dacă voi dori o avansare în ierarhia corporatistă (aplaudând valorile europene), va trebui să permit unei sonde progresiste (şi vascularizate) să-mi testeze colonul sigmoid?
    11 10
  • Mai bine de 20 ani v-ati ***** pe el de vot, acum vreti ca totul sa fie gata in 2 ani.
    6 4
  • Octavian
    Deci Pascani-Siret o sa fie gata inainte de Brasov-Bacau. Minunat!
    3 0
  • Seriff
    @Madal ce treaba are sula cu prefectura,in mai binde 20 de ani au fost toate partidele posibile si imposibile la conducere, o gramada de ministrii, o grama de oameni, ce au facut? Nimic? Ce vor face si astia? Eviden nimic, promisiuni si minciuni, asa zic toti, daca tu ii crezi, treaba ta, inseamna ca te-au pacalit bine sau esti mana in mana cu ei, dar poti sa stai linistit, ca nu vor face absolut nimic.
    6 9
  • ”Șerifule”, dacă nici p-asta cu votul n-ai priceput-o, poate e mai bine să stai acasă la alegeri.
    Dacă nu vrei să faci efortul minimal de a te informa și a găsi diferențe mici sau mari între ce fac unii și alții atunci poți sta acasă, nu te târăște nimeni la urnă.
    Dar cine n-a votat și guiță e doar ipocrit, ne-am înțeles?
    2 3
  • Si daca ies toti in proportie se 99% ce?Ce se schimba? De parca sunt unii neprihaniti in politica dar nu ies ca nu vin oamenii la vot,aham. Sau daca aia care nu ies la vot de lehamite votau ce voiati voi.
    2 8
  • Greu cu logica anonimule.
    Dacă ești nemulțumit de ceva, te duci la vot și schimbi.
    Data viitoare dacă tot nu e bine, schimbi iar, cu alții.
    Și dacă lucrurile nu le fac alții mai bine, măcar ai încercat și cu ei, iar celor vechi le-ai arătat că dacă nu fac treabă sunt schimbați.

    Boscoroditul că toți ar fi la fel este exact ce-și doresc cei ce fură și ajung cel mai des la ciolan, iar nevotatul îl cam practică românul de 30 de ani (cu mici excepții) și tare bine îi este.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru