Un francez a fost prins fara permis dupa 40 de ani de sofat

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 07.11.2009
Politia din Franta a prins un barbat in timp ce conducea fara permis. Pentru a se apara de acuzatiile aduse, acesta a declarat ca sofeaza de 40 de ani fara sa aiba carnet de conducere.

Esential

40 de ani a condus barbatul francez fara sa aiba permis

Un cetatean francez din Vosges, Saint-Die a fost prins de politie in timp ce conducea fara permis masina fiicei prietenului sau. Barbatul, in varsata de 64 de ani, a fost arestat, judecat si condamnat de tribunalul din Saint-Die la un an de inchisoare. Pentru a se apara de acuzatiile aduse, barbatul a declarat ca el conduce de 40 de ani fara sa aiba permis.

Din cauza acestor afirmatii politistii au facut o serie de verificari. In urma acestora, politistii francezi au gasit mentionate in cazierul judiciar al barbatului 37 de condamnari, dintre care 23 pe motiv ca sofa fara permis de conducere. In timpul procesului, avocatul acestuia a declarat ca: “In tot acest timp clientul meu nu a fost implicat in niciun accident rutier si, prin urmare, s-ar putea spune ca este un sofer foarte bun dupa 40 de ani de experienta”. Dupa finalizarea procesului, barbatul a declarat ca nu a avut mijloacele financiare ca sa obtina permisul de conducere.

In aceeasi situatie intra si o femeie din Portugalia. Aceasta a fost prinsa de 38 de ori in timp ce conducea fara sa aiba permis, iar tribunalul din statul iberic a dictat aceeasi pedeapsa ca in cazul cetateanului francez.

via | leblogauto

Comentarii (13)

  • la noi
    la noi sunt mii de astfel de personaje in toata tara...cateva le cunosc chiar eu....mai grav este ca la noi aceste personaje fac zeci de accidente de unde fug si sunt usor acoperite...asta e romania tara din care toti ne dorim sa plecam!
    23 2
  • la ei
    Vorbesti in numele tuturor romanilor. vali??
    2 18
  • si ei mai rad de noi
    cica nu a avut bani de carnet, da de masina si benzina sa se plimbe a avut !!!
    18 0
  • bravo lor
    acestor oameni chiar ar trebui sa le dea carnetu in mana si sa conduca in voie........
    40 de ani fara incidente este ceva de vis......
    16 5
  • Si cu poza aia din Anglia ce-i?Se vede pagina de internet a scolii de soferi.
    5 2
  • fara
    Vali .... la New York cam toti fug de la locul accidentului . numerele sunt foarte mici si greu de vazut si fuga de la locul accidentului se pedepseste doar cu amenda nu cu puscarie ca in romania
    pe mine m-a lovit din spate , s-a intors si a disparut
    si se circula mult si fara permis si fara asigurare
    11 0
  • Dr Felix
    LA NOI E ALTFEL
    LA NOI NU TREBUIE SA-TI FACI PROBLEME PT CARNET DACA AI BANI, NU-I ASA? EXISTA POLITISTI PREA BINEVOITORI CARE S-AR SA TE AJUTE. SI DACA SI POLITICIENII APELEAZA LA ACEST SISTEM (VEZI CAZUL PIEDONE) ATUNCI SIGUR E GARANTAT :-)
    10 1
  • Bravo lui, as vrea sa nu mai existe carnete de conducere, sunt o prostie
    1 18
  • Octavian
    @eu
    prostie? Dupa mine nu sunt destul de stricte regulile prin care se obtine permisul de conducere. Prea multe pers care sunt paralele cu sofatul obtin permisul. Banuiesc ca esti un copil de 18-19 ani care si-a luat permisul din a 2-a sau a 3-a incercare, asta daca l-ai luat. Se vede ca nu ai experienta volanului in mana.

    Ca sa nu zic ca as introduce sistemul de asigurare din vest. Ai sub 25 ani si ai chef de un motor de la 150cp in sus? Frate platesti atunci 1000+ euro asigurare. Pentru ca prea multi pusti la 18-20 ani se cred regii sofelelor pt ca au si ei un bmw. Problema nu e ca mor ei, sunt destui, problema e ca apoi se spanzura parintii ca au ramas fara singurul lor copil, mai iei si pe altul cu tine cand intri in depasire si intri frontal in cineva care merge cu nevasta si copii in excursie.

    Hai sa nu vorbim de motociclisti..... Sunt motociclist si eu, dar cand vad teribilismul de la noi de pe sosele, la 18 ani isi cumpara R1, zx9r si merg printre masini cu cate 100-140.. imi vine sa nu ma mai urc pe motor in veci.
    11 1
  • Prefer sa nu conduc pentru ca sunt comod prefer sa se conduca singure masinile sa nu mai existe volan sau comenzi, astfel nu o sa mai existe nici un accident pasagerul doar trebuie sa spuna desitinatia si atat, fara nervi accidente sau altele...
    0 8
  • Octavian
    @eu
    sau poate m-am inselat in privinta ta.

    Hehe, inca mai avem mult pana acolo. Chiar daca exista tehnologia, si se poate aplica pe austrazi, in romania nu o sa vedem asa ceva in graba datorita infrastructurii si mentalitatii.
    2 1
  • buftea
    Pai trebuia sa vina sa dea examen in Buftea, mai noi e noul Pitesti, doar 100 de euroi traseul... mosu, e pomana, iti spun eu.
    PS: Era sa ma faca praf unul in Buftea. Iesea de pe o strada laturalnica fara sa se asigure. Nosor cu ABS&ESP si reacta mea rapida.
    2 0
  • @eu
    Ai dreptate carnetele de conducere sunt o prostie pt.ca nu corespund cu realitatea, in aceeasi situatie sunt si diplomele, certificatele de calitate, agrementele tehnice, contractele etc. Acestea sunt hartii care trebuie sa existe ca asa prevede legea dar nu reflecta realitatea si prin intemediul lor se fac cele trag cele mai multe tunuri financiare.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru