Un exemplar Bugatti Veyron a fost confiscat de politia olandeza

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 02.05.2010
Politia olandeza a confiscat un Bugatti Veyron dupa ce soferul acestuia, in varsta de 20 de ani, a depasit viteza legala cu 80 de km/h.

Zilele trecute politia olandeza a retinut permisul de conducere al unui tanar de 20 de ani dupa ce acesta a depasit de doua ori viteza legala cu 80 de km/h. Adolescentul rula cu 160 de km/h intr-o zona in care viteza maxima admisa de lege era de 80 de km/h. In plus fata de aceasta, oamenii legii din Olanda i-au retinut tanarului si masina pe care o conducea, un Bugatti Veyron.

Bugatti Veyron este considerat cel mai rapid model de serie creat pana acum. Acesta dispune de un propulsor W16 de 8.0 litri capabil sa produca 1.001 cai putere si sa dezvolte un cuplu motor maxim de 1.250 de Nm. Bugatti Veyron poate sprinta de la 0 la 100 de km/h in doar 2.4 secunde.

Via | WCF

Comentarii (26)

  • Bentley
    :)) =)) :))
    Nu stiam de ce am trait pana acum...ca s-o aud si pe asta :))
    Stiam ca olandezii sunt foarte stricti in aceasta privinta, dar nici chiar asa...

    Daca s-ar aplica asa ceva si la noi...cu toate strazile noastre cred ca jumatate dintre noi n-am mai fi avut de mult masini :)
    24 1
  • ...i-o vor da inapoi...vor intra avocatii pe fir...
    12 4
  • bogdan
    masini
    doar nu iti iei veyron ca sa mergi cu 50km/h tanarul mi se pare "nevinovat"
    14 16
  • cred ca la 160 ai un feeling de 50 la ora in masina aia :)). cum bine zicea clarkson la un moment dat despre un aston martin cu frane ceramice, masina aia poate sa opreasca de la 160 la ora in acelasi spatiu in care opreste o masina obisnuita de la 70-80 ... dar legea e lege :))
    19 2
  • @Bentley
    In tarile mai civilizate , confiscatul masinii , in special pentru viteza excesiva , se poata. La noi , nu se va intampla prea curand, pentru ca , evident , mai avem MULT pana sa ajungem o tara civilizata.
    24 3
  • noname
    @dpp
    Nu mi se pare deloc ca ar avea legatura cu civilizatia confiscatul proprietatii private. Ba dimpotriva. In cate tari "mai civilizate" stii ca se procedeaza asa ? Complet de acord cu suspendarea, sau chiar anularea permisului, si sa fi nevoit sa platesti o amenda, chiar mai substantiala pentru diferente excesive. Cum zicea si "superman" de mai sus, masinile au o distanta de franare diferita, care se reduce tot mai mult, iar legile sunt prea generale. De asemenea cu o oarecare masina, un tanar la 25 ani franeaza pe o distanta, iar un batran, cu aceeasi masina, si de la aceeasi viteza, poate sa aiba nevoie de o distanta dubla - diferenta data doar de timpul de reactie. Totul e interpretabil, si din cauza asta mi se pare absurd sa ti se confiste proprietatea privata. Daca te gadesti cate abuzuri se fac la noi, cred ca s-ar confisca masinile dupa cum are chef chestor sef capsuna.... Exact asta ne-ar mai lipsi dupa cat ne terorizeaza politia, fara sa fac absolut nimic util, si in folosul fluidizarii traficului.
    15 6
  • Devorattor
    pe cand asa ceva si in Rromania
    Felicitarile mele politiei olandeze! Indiferent cine si al cui esti, nordicii sunt nordici. In Romania era suficient nu un Veyron, cu un "banal" BMW seria 3 adus din Germania + ceva bani "de buzunar" de la taticu si gata politia! Cu un Bugatti Veyron, aici in Constanta, posibilitatile sunt infinite: poti sa intri in magazinul din dreapta si sa-i faci praf vitrina, poti sa demolezi casa de la coltul strazii, etc, etc (din pacate,imaginatia mea nu poate merge mai departe de atat,dar a multor romani, da)
    19 6
  • @Devorattor
    Incult frustrat, Olanda nu e tara nordica.
    7 19
  • Danezu
    pt tzaranul de deasupra mea
    Olanda are iesire la marea Nordului, Handicapatule! Si chiar daca se afla in Marea Mediterana si omul spuena ca se afla la Polul Nord, nu trebuia sa-l faci incult, mai ales ca s-a exprimat mult mai bine decat tine. Dar sa speram ca in curand accesul la internet sa fie conditionat de un IQ egal cu minim 100! Iar faptul ca l-au amendat pe nenorocit nu face decat sa ma bucure (spre deosebire de tzoparlani ca tine care fac spume)
    18 7
  • Eu dadeam foc masinii ,sa invata sa circule cu viteza legala baietasul !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    8 8
  • @Hugo_Ungaro - pai de ce sa dea foc masinii cand se poate folosi politia de ea?
    10 2
  • multi boi sub soare
    @danezu
    esti un exemplu banal de dobitocenie crasa! olanda face parte din tarile de jos, pays-bas, daca te-o fi invatat ma-ta franceza, saraculeeeeeeeeeeeeee..................
    4 11
  • Vortex66
    porcarie
    Mi s-ar parea corect ca la o masina ca Bugatti Veyron, limita de viteza sa fie mai mare. Numai spoiler-ul Veyron-ului produce puterea de oprire a unei masini normale, ce sa mai vorbim de franele ceramice.
    3 3
  • olandezul zburator
    prea multi care posteaza doar ca sa critice
    Oare cand or sa invete romanii sa fie atenti la fondul problemei si nu la paiul din ochiul celui cu care vorbeste? GtRazvan sau cum pana mea ti se mai spune, lasa-ne cu lectiile tale de geografie ca nu esti singurul care a auzit de Peninsula Scandinava( norvegia, suedia si finlanda) sau de Benelux (olanda, belgia, luxemburg). iar daca oland anu se afla spre nordul europei, atunci unde o fi pe harta duipa mintea ta creata, la ecuator? Sunt bucuros si sunt sigur ca un Veyron nu va ajunge prea curand pe mana unor mojoci nespalati ca tine. te-am "remarcat" si pe alte topicuri amice; ai pb cu nervii si chiar ma intreb daca ai macar permis de conducere!
    6 4
  • lasa-ne cu lectiile de geografie ca esti praf
    Ce legatura are limba franceza cu Olanda? Doamne sfinte, uite ce se itnampla cand un roman se chinuie sa-i arate altuia ca e maid estept decat el. Exact ce se intampla cu Bula cand incearca sa-l imite pe Neo din Matrix :)))) Daca sunt multi boi sub soare,c red ca tu erai in fruntea turmei.
    5 2
  • sincer mi se pare una dintre cele mai aberante legi...cum sa confisti proprietatea privata pentru exces de viteza???? se poate anula carnetul, se poate acorda o mega amenda si se pot da chiar si niste zile de puscarie...astea toate daca e vorba de o incalcare grava a legii....insa nu vad rostul confiscarii masinii si nu prea are vreo legatura cu ideea de tara civilizata...aberant
    15 3
  • "adolescentul"
    "Adolescentul" rula cu 160 km/h....eu zic ca asta era chiar la gradinita, grupa pregatitoare......:))))
    4 0
  • PARAZYTU19
    aviz retarzilor inteligenti!vedeti-va de cerealele voastre...
    o totala tampenie cu confiscarea masinii...
    LUCRU CARE NU TINE DE CIVLIZATIA TARII RESPECTIVE SAU DE POZITIA GEOGRAFICA...
    si DA este o tara nordica olanda nu sud-estica precum romania numai va cramponati pe niste lucruri off-topic mai ales care din pct de vedere al pozitiei clare pe harta sunt 100% corecte...
    sigur o va recapata inapoi masina fiind de serie si street-legal...avocatii lui stiu asta...
    5 2
  • Aditza
    @Dpp
    Apropo de la noi.......Orice tara civilizata ofera autostrazi si conditii ce respectare a legii.
    3 0
  • 1,2 TSI
    nu stiu ce sa zic....
    parerea mea este ca, nu-i nici o problema ca, i-au suspendat permisul si ca iau dat cine stie ce amenda dar sa-i ia masina mi se pare o mitocanie grosolana!!!
    cu ce drept ?? au luat-o ca proba sau ce?? ca eu nu inteleg?!
    si nu inteleg ce-i mai lauda astia pe olandezi, o fi ei mai dezvoltati econom dar cu democratia stau tare prost

    e foarte airea sa iesi masin acel mult nu-i mai dadeai voie sa conduca masina
    1 1
  • @noname
    http://en.wikipedia.org/wiki/Hoon
    http://www.citytv.com/toronto/citynews/news/local/article/17132--dozens-of-drivers-caught-cars-impounded-as-new-road-rules-take-effect

    Once again , tari mai civilizate. Ce inca nu s-a inteles la noi , este ca "liniutele" , "cerculetele" sau orice alt tip de curse , se fac pe circuit.
    PS: "excessive speeding" si nu "speeding".

    @Aditza : N-am zis ca Romania este o tara civilizata.
    2 1
  • Olandezii sunt extrem de stricti legat de viteza excesiva. Aplica legea indata. Am platit 2 amenzi pana acum in Olanda pt ca am depasit viteza cu 3 si cu 4 km/h.
    4 0
  • Cristi-Tg.Mures
    Idioti
    Mi se pare o aberatie si incalcarea dreptului la proprietate.
    Sa-mi dea foc la carnet sau sa ma inpuste in piciorul ala cu care am accelerat dar sa nu-mi confiste masina!!
    O sa ajungem acolo ca dupa ce o sa dam un chef dupa ora de liniste sa vina sa ne confiste casa !??
    Ala oprea la 160/h cum oprim noi la 40
    3 2
  • confiscare inutila???? nu cred
    super tare masina pentru interventie nici nu vor avea ce sa faca cu ea dar va da bine la expozitiile de prezentare ale politiei olandeze
    5 0
  • caraymanull
    Hollanda
    dupa cum a mai specificat cineva astia sunt prostovani la amenzi. De 8 luni de cand stau aici am deja vreo 6 amenzi. acuma mi'am luat un GPS cu camerele radar si m'a scot dar deja nu'i mai suporti cand te amendeaza pt 3 Km in plus... A primit cineva amenda trimisa din olanda in Ro ?
    0 1
  • Gigi Panseluta
    S
    Codul penal ( art.112 ) prevede ca masura asiguratorie confiscarea speciala a bunurilor folosite la savarsirea unei fapte penale .

    Exista si la noi baza legala, doar ca nu se aplica pe motiv de dans din buric si manele la creieri .

    P.S. "Tarile nordice" nu sunt (toate) tarile din nord . La fel cum "Tarile de jos" nu sunt chiar jos si "Tara de foc" nu e chiar de foc .
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru