Studiu britanic: 50% din soferi nu isi merita permisul de conducere

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 01.08.2009
In urma unui proiect demarat de producatorul de automobile coreean Kia, jumatate din cei care detin carnet de conducere fac greseli grave in trafic.

O noua cercetare in ceea ce priveste standardele de condus a dezvaluit faptul ca jumatate din cei care detin momentan un permis de conducere ar pica testele auto daca ar trebui sa le sustina inca o data. Producatorul de automobile coreean Kia a demarat un proiect in care soferii britanici au fost reexaminati in conditii care reproduceau examenul pentru permisul de conducere.

In urma acestor teste a iesit la iveala faptul ca multi dintre cei care au carnet de conducere fac greseli grave in trafic. Cele mai frecvente greaseli facute de candidati au la baza neatentia in timpul sofatului. 66% din soferi nu s-au asigurat inainte de a porni de pe loc, unii dintre ei "uitand" sa priveasca in oglinzile retrovizoare.

O parte dintre cei care au picat aceste teste au permise de condus de mai mult de 30 ani si conduc saptamanal aproximativ 250 de kilometri. Cei de la Kia spera ca rezultatele investigatiei sa ajute la evidentierea numeroaselor greseli facute de posesorii de permise auto.

via | channel4

Comentarii (2)

  • Dar oare cat la % din soferii romani isi merita permisul de conducere.? . Am vazut cum pireteni/colegi de ai mei "au luat" permisul de conducere aiyrea fara sa i'l merite,iar acestia sunt adevarate bombe in trafic.
    6 0
  • dapp, exact de o parere cu tine....stai linistit, eu cunosc si cazuri in care gagica era sa loveasca pe cineva pe trecerea de pietoni in timpul examenului, si politistul a trebuit sa franeze....dar cum tipa era cu fusta mini si decolteu pana la buric, si-a luat carnetul.stiu de la un tip care era in masina si-si astepta randul :D deci...oricum, vad zi de zi o gramada de catastrofe la volan....chiar si cunosc cateva ....
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru