Opel a scăpat de Dieselgate: autoritățile franceze anunță că nu există nicio dovadă de fraudă din partea germanilor

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 21.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile franceze au închis ancheta împotriva Opel în privința emisiilor motoarelor diesel, întrucât nu a obținut nicio dovadă că producătorul german a fraudat testele.

Opel este unul dintre constructorii care a intrat în atenția Directoratului General pentru Competiţie, Consumatori şi Controlul Fraudei (DGCCRF) din Franța cu privire la emisiile de oxid de azot (NOx) ale unor modele echipate cu motoare diesel.

Autoritățile au analizat o serie de date primite de la 3 instituții franceze, precum și documentele oficiale trimise de Opel, iar concluzia finală a fost că nu există nicio dovadă că Opel a încercat să fraudeze testele de emisii. "Aceste elemente, care au fost colectate și analizate, nu au dezvăluit dovezi de fraude", menționează DGCCRF într-un comunicat de presă.

Urmareste Automarket
Informația vine la numai câteva zile după ce Opel a fost cumpărată de Grupul francez PSA Peugeot-Citroen pentru 2.2 miliarde de euro.
Decizia autorităților franceze ar putea fi interpretată ca o măsură adoptată datorată tranzacției, însă pe de altă parte constructorii din Hexagon se confruntă cu investigații similare.

De altfel, inclusiv Grupul PSA este investigat începând din luna februarie, în timp ce Renault este bănuită că a trucat testele de emisii prin utilizarea unor dispozitive frauduloase. De asemenea, DGCCRF anchetează în cazuri similare și Grupul Volkswagen și Alianța Fiat-Chrysler.

Via Automotive News, DGCCRF (document PDF)

Comentarii (1)

  • O avea vreo legatura cu achizitia Opel de catre PSA?
    10 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru