Opel Grandland X primește un motor diesel împrumutat de la Peugeot 3008 GT: 2.0 litri și 177 de cai putere

de Daniel Popescu
Marti, 21.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel Grandland X va fi disponibil pe anumite piețe europene cu un motor diesel de 2.0 litri și 177 de cai putere împrumutat de la Peugeot 3008 GT.

Grupul PSA Peugeot-Citroen începe să integreze Opel după achiziționarea constructorului german de la General Motors. Una dintre primele măsuri este echiparea lui Grandland X cu un nou motor diesel, semnificativ mai puternic decât cel care exista în prezent în gama.

Astfel, SUV-ul va primi un motor diesel de 2.0 litri împrumutat de la Peugeot 3008 GT, care în cazul modelului german va furniza 177 de cai putere, cu 3 cai putere mai puțin decât unitatea de propulsie de pe 3008 GT. În plus, pe Grandland X motorul va fi acompaniat de o cutie de viteze automată EAT8 cu 8 trepte.

Interesant este că propulsorul diesel va fi disponibil doar pe noua echipare Ultimate, prin care Opel va încerca să-și mărească marjele de profit datorită prețurilor mai mari practicate. Printre dotările standard ale acesteia se număra blocuri optice LED, tapițerie din piele, scaunele fata încălzite și ventilate, ecran touch de 8 inch și camera care filmează la 360 de grade.

În prezent, Opel Grandland X este disponibil doar cu un motor pe benzină de 1.2 litri și 130 de cai putere și o unitate diesel de 1.6 litri și 120 de cai putere.

Lansarea pe piață a versiunii cu noul motor diesel de 177 de cai putere este planificată pentru luna ianuarie, cel puțin pentru piața franceză.

Via L'Argus

Comentarii (1)

  • Ar fi frumos si un motor pe benzina mai puternic.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru