Paris va lansa un serviciu de închiriere cu 10.000 de biciclete electrice: prețul este de 40 de euro pe lună

de Daniel Popescu
Duminica, 11.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Paris va lansa în septembrie 2019 un serviciu de închiriere cu o flotă de 10.000 de biciclete electrice pentru a reduce poluarea și traficul. Chiria lunară va fi de 40 de euro.

Paris a devenit cunoscut în ultimii ani pentru numeroasele restricții de circulație introduse pentru mașinile vechi cu scopul de a reduce poluarea, iar acum vine și cu o alternativă la utilizarea autovehiculelor.

Începând din septembrie 2019, capitala Franței va introduce un serviciu de închiriere pe termen lung pentru biciclete electrice.

Serviciul Veligo va avea inițial o flotă de 10.000 de biciclete electrice care se va dubla în viitor, iar chiria va costa 40 de euro pe lună. În plus, jumătate din această sumă va putea fi plătită de angajator.

Avantajul noului serviciu comparativ cu serviciile asemănătoare care închiriază biciclete cu ora este că utilizatorul va putea folosi bicicleta oriunde și o va putea parca inclusiv acasă, devenind astfel unicul  utilizator al acesteia.

Lansarea unui astfel de serviciu confirmă faptul că noile generații nu mai sunt interesate să dețină în proprietate o mașină sau o bicicletă, ci preferă să le închirieze pentru a le utiliza strict atât cât au nevoie.

De altfel, serviciul este unul accesibil dacă este luat în calcul faptul că o bicicletă electrică costă în Franța 1.500 - 2.000 de euro, echivalentul utilizării serviciului Veligo pe o perioadă de 4-5 ani.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • mircea badea
    dar de ce sunt asa de scumpe de cumparat? eu nu vad explicatie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru