Porsche ar putea renunța la motoarele diesel în 2020: germanii se concentrează pe hibrizi și electrice

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche se va concentra pe dezvoltarea motoarelor pe benzină și pe propulsiile hibride și electrice, întrucât analizează opțiunea de a renunța la unitățile diesel în 2020.

Constructorii auto anticipează o scădere abruptă a vânzărilor de mașini diesel ca urmare a normelor mai dure de poluare care vor intra în vigoare în următorii ani, iar această tendință a început deja să se manifeste la nivelul Europei. În acest context, nu este surprinzător că producătorii se gândesc să renunțe la dezvoltarea unor noi generații de motoare, iar Porsche nu face excepție.

Oficialii constructorului german anunță că analizează posibilitatea de a renunța la motoarele diesel undeva în preajma anului 2020. "Sigur că analizăm această problemă, dar nu am luat încă o decizie", afirmă Oliver Blume, CEO-ul Porsche.

O astfel de decizie nu ar avea însă un impact major asupra Porsche, întrucât în prezent doar 15% dintre mașinile vândute de germani la nivel global acest tip de propulsie, cele mai multe fiind Cayenne și Macan. De altfel, următoarea generație Cayenne va avea de asemenea motorizare diesel.

În schimb, Porsche își va concentra eforturile pe dezvoltarea motoarelor pe benzină și a propulsiilor hibride și electrice.

De altfel, germanii vor lansa în 2020 versiunea de serie a conceptului electric Porsche Mission E.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru