Prima generaţie a lui Dacia Logan renaşte în Rusia sub sigla Datsun

de Sebastian Toma
Luni, 07.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renaşterea mărcii Datsun a sosit, iar primul său model arată foarte cunoscut atât pentru românii care-l văd pe internet, cât şi pentru ruşii care-l vor cumpăra, deoarece este prima generaţie a lui Dacia Logan cu o caroserie modificată.

Esential 8.100 euro este preţul echivalent al versiunii de pornire Datsun on-DO în Rusia.
Datsun, marca pusă la păstrare de Nissan în 1986, a renăscut oficial în Rusia odată cu lansarea primului său model modern. Vorbim despre Datsun on-DO, o berlină fabricată în Rusia de partenerii Renault-Nissan, ruşii de la AvtoVaz. În cazul în care design-ul sau anumite trăsături ale modelului vi se par familiare, vă lămurim noi. Primul model modern de la Datsun este bazat pe Lada Granta, "vărul din Rusia" a primei generaţii Dacia Logan. Vânzările sale pe piaţa din Rusia vor debuta în prima parte a verii anului curent, comercializarea urmând să fie făcută prin intermediul unei reţele de dealeri dedicate, care numără deja 25 de reprezentanţe în Rusia, toate sprijinite de investiţii din partea dealerilor Nissan. În următorii doi ani, Rusia va primi încă 75 de reprezentanţe Datsun.

Urmareste Automarket
Datsun a anunţat o singură motorizare pentru noul său model, un propulsor de 1.6 litri alimentat cu benzină, aspirat natural, de 87 CP.
Preţul de bază al versiunii de bază va fi situat sub 400.000 de ruble, ceea ce reprezintă echivalentul a 8.100 de euro sau 36.500 RON. Noul model Datsun vrea să se diferenţieze de concurenţă prin portbagajul său de 530 de litri şi prin spaţiul interior, pe lângă preţul său. În raport cu primul Logan şi actualul Logan, portbagajul este mai mare cu 20 de litri.

Interiorul a fost şi el schimbat, dar nu toate modificările sunt pozitive. Remarcaţi aspectul dizgraţios al levierului de comandă al frânei de parcare. Nu putem să nu remarcăm că Datsun-ul are comenzile geamurilor electrice montate pe feţele de uşi.

Dacă aspectul lui Datsun on-DO vi se pare interesant, vă explicăm noi secretul lui – design-ul a fost realizat în Japonia, dar dezvoltarea şi partea de inginerie a fost asigurat de o echipă internaţională de ingineri care a lucrat în Rusia. Numele său are logică în engleză, dar este compus dintr-un cuvânt japonez şi un cuvânt rusesc, pentru a-i sublinia caracterul multicultural. Potrivit comunicatului oficial, cuvântul "DO" înseamnă "cale" în japoneză, în timp ce "on" este cuvântul rusesc pentru "el".

Alegerea celor două nume a fost făcute pentru a sublinia performanţa, masculiniatatea şi puterea maşinii, iar ambele cuvinte au înţeles clar în engleză, explică reprezentanţii mărcii Datsun.

Via JustAuto (înreg.)

Comentarii (16)

  • Dacia Plant
    Astia vor sa stoarca la maxim bani din succesul loganului.
    37 3
  • Florin
    Foarte bine fac, atata timp cat vor cumpara componente fabricate in Romania, le doresc sa aiba vanzari bune.
    36 2
  • Nu sunt pretentios dar mi se pare cea mai disproportionata masina ever. Incredibil de urata.
    Seamana cu o iteratie mai recenta a Ladei cel putin la profilu portbagajului.
    31 3
  • Hopa Mitica
    urataaaaa...bleahhh
    26 3
  • passat
    rar am mai vazut masini mai urate ca asta
    25 4
  • @passat =>Fiat Albea, Polo/Fabia/Peugeot 206 -> 3 volume, Clio Symbol si lista poate continua
    Ma uit la pozitia volanului, o fi din cauza pozitiei fotografului sau chiar asa au fost obligati sa-l pozitioneze (foto 15)
    6 1
  • probabil au facut concurs care desenator vine cu cea mai urata schita....
    14 0
  • anatol
    Sînt din Moldova şi citesc şi revistele auto ruseşti. Credeţi-mă, nici Lada Granta, nici acest Datsun nu au nimic comun cu prima generaţie a lui Logan. Au dimensiuni total diverse, iar primul logan şi aşa este produs în Rusia.
    20 2
  • @Anatol

    Foarte buna remarca! Felicitari! Doar pentru faptul ca fantele laterale ale instalatiei de aer seamana cu cele ale Loganului, nu se poate spune ca e aceeasi masina. De altfel, in opinia mea interiorul este muuult chiar si peste cel al actualului Logan. Despre Lada Granta, ce sa spun? Aceea chiar este o masina frumoasa, al carei design rivalizeaza cu multe dintre suratele occidentale de clasa. La acest Datsun observ si o garda la sol generoasa ceea ce nu poate reprezenta decat un atu pe drumurile din Rusia (nu ca nu ar exista, slava Domnului, Niva).

    Cat despre design, acesta este tipic pietii rusesti. Muchiile si grila masiva a radiatorului dau senzatia de masivitate si asta chiar le place rusilor!
    Eu sunt sigur ca va fi un succes. Si-i doresc succes!
    11 7
  • Imi place spatele, dar designul din fata nu-l gasesc prea atractiv. Imi place mai mult fata loganului nostru
    6 1
  • Mitica
    "Prima generaţie a lui Dacia Logan renaşte..." - ce este de renascut? Loganul inca este aceeasi masina. Odata cu facelift-ul primei generatii au schimbat suspensiile si au redus calitatea contructiei iar de curand i-au schimbat caroseria. Ignorand suspensia si niste dotari, Loganul din 2004 inca este prezent.
    6 4
  • primul Logan, este o masina atractiva pe langa oul asta pe roti, iar actualul este cu cel putin 10-15 inaintea acestui model,din toate pct de vedere...

    p.s. d-nul de mai sus , @mishazaitev ( greu de pronuntat in latina ) este un tip cu afinitati rusesti ( dupa si id-ul pus ) caci altfel ar observa Evidentul ...
    5 1
  • @unul"
    Ai dreptate! Am niste afinitati cu nume "greu de pronuntat in latina". Pushkyn, Tolstoi, Gogol, Tetryakov. Shostakovich, Tarkovky, Gagarin etc. Avand in vedere vasta ta cultura generala ce rezulta din expresia "dupa si id-ul pus", nu ma astept ca acestea sa-ti fi ajuns pe la urechi macar, in nici un caz sa la poti pronunta! Do svidania!
    1 1
  • Parca nu era asta asa-zisa renastere Datsun???:
    http://www.automarket.ro/stiri/datsun-go-este-modelul-care-renaste-brandul-japonez-51975.html
    0 0
  • Costel C.
    Cam uratel.
    Ar trebui sa arate macar asa;
    http://postimg.org/image/cw8njpn27/
    0 0
  • Honda ever!
    si passatul e groaznic!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru