Prima maşină zburătoare poate fi deja comandată: PAL-V Liberty costă 380.000 de euro şi se lansează în 2018

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maşina zburătoare PAL-V Liberty poate fi comandată pentru 380.000 de euro cu livrare în 2018. Aceasta este capabilă să meargă pe şosea, dar şi să zboare.

Una dintre soluţiile la traficul din ce în ce mai aglomerat în mările oraşe este construirea unor maşini zburătoare. Inclusiv companii cu tradiţie în aviaţie precum Airbus pregătesc un astfel de concept, însă olandezii de la PAL-V sunt deja cu un mare pas înainte.

Compania a anunţat startul comenzilor pentru maşină zburătoare Liberty, iar livrările efective vor începe în 2018. Din punct de vedere tehnic, PAL-V Liberty este un giroplan care poate fi utilizat atât pe post de maşină tradiţională, cât şi ca un vehicul zburător asemănător cu un elicopter.

Urmareste Automarket
Astfel, vorbim despre un vehicul hibrid capabil să atingă o viteză maximă de 160 km/h pe şosea, cu o autonomie de 1.315 kilometri cu rezervorul plin.
Atunci când este folosit pe post de maşină zburătoare, Liberty ajunge la 180 km/h, iar autonomia scade la aproape 500 de kilometri.
Vehiculul are nevoie de maxim 10 minute pentru a se converti din giroplan în maşină.

Dacă te gândeşti să comanzi un exemplar, te informam că preţul de bază este de 400.000 de dolari, echivalentul a circa 380.000 de euro, iar persoanele interesate trebuie să depună un depozit de 10.000 de dolari (9.500 de euro).

Via Futurism

Comentarii (10)

  • someone
    ok, si acolo sus, care sant regulile de circulatie? sau de zbor?
    3 0
  • @someone
    E tot cu prioritate de dreapta
    2 0
  • someone
    dreapta sus sau dreapta jos? ca acolo sus poate sa urce liftul
    2 0
  • pentru cei cu aeronave cu capacitati all whater nu se aplica nici o regula (e pe principiul "am SUV, parchez unde vreau si ii scuip in cap pe saraci") cei cu SH vor avea (pentru ca traditia trebuie respectata) o aripa lipsa sau un motor cu functionare intermitenta si evident ca ii va durea in dos de reguli, iubitorii de diesel isi vor pune pofta in cui iar ecologistii vor apela la planoare. Cei responsabili vor folosi head-up display si radarul de proximitate....:)
    5 1
  • zburatorul
    Ma inscriu pe lista pentru un astfel de vehicul.
    Ma intreb totusi daca are sistem de climatizare, sistem audio si un spatiu de bagaje decent.
    De fapt mai bine renunt la comanda.
    Cu bani astia imi cumpar un supercar sau limuzina de lux de aprox 200.000 euro, si de restul ma plimb cu avionul in toata lumea toata viata.
    3 1
  • Andrei
    Dar nu te plimbi cu avionul intre Saturn si Braila de exemplu sau intre Sighisoara si Baile |Felix .
    5 0
  • Andrei
    Ce tare : esti la Cluj si ai pofta de mititei : iei avionul si ajungi la Dealul Negru in Valcea in 20 de minute , mananci , mergi de acolo la Medias sa mananci un lichiu sasesc , cel mai bun desert , si apoi te intorci acasa la Cluj .....
    3 0
  • @ Automarket
    "400.000 de dolari, echivalentul a circa 380.000 de dolari,"
    1 0
  • Rămân la chiloți cu elice că-s mai ieftini și oferă mai multă libertate de mișcare.
    0 0
  • Pot sa o trec pe GPLeu?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru