Aşa vom evita traficul aglomerat în viitor: Airbus promite un prototip de maşină zburătoare electrică până la finalul anului

de Daniel Popescu
Joi, 19.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Airbus susţine că va lansa în acest an prototipul unei maşini zburătoare electrice care ar putea fi folosită pentru servicii de transport de persoane de tip car-sharing.

Maşinile zburătoare reprezintă viitorul în transporturi în numeroase filme SF care au apărut în ultimele decenii, însă până în prezent niciun constructor nu a reuşit să dezvăluie un astfel de vehicul funcţional.

Una dintre explicaţii este că producătorii auto nu au practic experienţă în domeniul aviatic, motiv pentru care noul proiect anunţat de Airbus, unul dintre cei mai mari producători de aeronave din lume, este privit cu ceva mai multă încredere.

Compania franceză a dezvăluit că, începând din februarie 2016, lucrează la un prototip de "vehicul pilotat zburător pentru pasageri individuali şi transport de marfă", care ar urma să fie dezvăluit oficial până la sfârşitul acestui an.

Urmareste Automarket
Maşina zburătoare este dezvoltată de o divizie separată a celor de la Airbus şi nu are încă un nume, însă oficialii Airbus au dezvăluit că aceasta va avea propulsie integral electrică.
"Multe dintre tehnologiile de care avem nevoie, cum ar fi bateriile, motoarele şi componentele aviatice sunt deja disponibile", spun oficialii.

Pentru moment, principala provocare este dezvoltarea unui sistem care să funcţioneze pe un principiu asemănător cu sistemul AEB de pe maşinile de serie, care să permită vehiculului zburător să frâneze automat pentru a evita un impact.

Airbus intenţionează să folosească aceste maşini în cadrul unui serviciu similar cu cel de car-sharing, prin care clienţii să cheme vehiculul printr-o simplă aplicaţie de smartphone.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • arogantul
    peste 10 ani poate sa lanseze airbus asa ceva
    1 1
  • Masini zburatoare pe naiba....
    Cand va zbura porcu.....atunci vom avea si masini zburatoare
    Dar ne lovim de legislatia care pune probleme si masinilor autonome...
    cine va avea voie de detina asa ceva, cine le va conduce...
    Hai sa nu mai visam si sa facem ceva ce se poate face si ce e vital.....
    Masini mai mici, mai usoare, motoare mai mici mai eficiente........
    1 0
  • Nu doresc sa vad masini zburand (ca sa nu vorbim de autobuze sau camioane) deasupra caapetelor sau a caselor noastre .
    Ce se intampla daca are loc un accident sau o pana la motor in cazul unor masini zburatore?
    Chiar si avioanele se prabusesc pe case (accidentul aviatic de saptamana trecuta),iar avioanele sunt putine raportate la miliardele de autoturisme care circula acum pe sosele.
    Cred si sper ca autovehiculele zburatoare vor ramane o utopie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru