Primele detalii despre modelele electrice pregătite de Volvo: baterii de 100 kWh și motoare de până la 600 de cai putere

de Daniel Popescu
Marti, 14.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prima mașină electrică Volvo va fi lansată în 2019 cu o baterie de 100 kWh ce ar putea asigura o autonomie de circa 500 de kilometri, iar următoarele modele vor avea motoare de până la 600 de cai putere.

Volvo a anunțat încă din toamna anului 2015 că urmează să lanseze primul său model electric în 2019, iar în paralel va continua să dezvolte și propulsii diesel, însă acum este pentru prima oară când aflăm detalii concrete despre planurile producătorului suedez.

Astfel, pentru a-și pune în aplicare planul de a vinde cel puțin un milion de mașini electrice până în 2025, Volvo va echipa primul său model electric cu un acumulator cu capacitatea de 100 kWh. Producătorul nu a oferit niciun detaliu cu privire la potențiala autonomie a acestei baterii, însă putem face o paralelă cu Tesla Model S 100D, care permite un rulaj de circa 500 de kilometri între încărcări.

Urmareste Automarket
În plus, Volvo promite că următoarele modele electrice vor avea baterii cu capacități mai mari și vor fi compatibile inclusiv cu sistemele de încărcare rapidă, în timp ce motoarele vor avea puteri curpinse între 100 kW și 450 kW, echivalentul unei plaje cuprinse între 136 CP - 612 CP.

Pe de altă parte, Volvo a anunțat că lucrează și la dezvoltarea unui sistem hibrid de propulsie care a primit numele T5 Twin Engine.

Aceata mizează pe un motor turbo de 1.5 litri cuplat la un motor electric de 55 kW (75 CP), o baterie Li-Ion de 9.7 kWh și o cutie de viteze cu dublu-ambreiaj cu 7 trepte. De altfel, această platformă tehnică este similară cu cea prezentată de producător la dezvăluirea conceptului 40.1, cel care va da naștere viitorului SUV compact Volvo XC40.

Nu în ultimul rând, suedezii lucrează și la un hibrid ușor, fără încărcare la priză, care urmează să aibă un motor de 10 kW și, ulterior, unul de 15 kW. Lansarea acestuia este programată pentru 2019.

Via Motor1

Comentarii (3)

  • someone
    viitorul suna electrizant de interesant la volvo
    7 1
  • rotila
    in ce priveste xc90 hibrid consumul este chiar paralizant.
    2 1
  • un S60 electric de 600 de cai, asta da masina, DAS AUTO
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru