Primele detalii despre viitoarea generaţie Nissan GT-R: supercarul va avea un motor mai eficient şi, eventual, propulsie hibridă

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan lucrează deja la viitoarea generaţie a supercarului GT-R, care va avea un motor mai eficient. Nu este exclus ca modelul să primească şi un sistem de propulsie hibrid.

Au trecut doar câteva luni de la lansarea ultimului facelift pentru Nissan GT-R, însă constructorul japonez a anunţat că lucrează deja la următoarea generaţie. Supercarul va primi câteva modificări importante, iar principalele noutăţi vor fi, cel mai probabil, la interior.

Pe de o parte, inginerii Nissan lucrează la îmbunătăţirea eficienţei consumului de carburant al motorului twin-turbo, iar pe de altă parte este foarte posibil ca modelul să primească şi un sistem de propulsie hibrid.

"Electrificarea este aproape inevitabilă pentru orice maşină. Dacă viitoarea generaţie a lui GT-R va include o formă sau alta de electrificare, nimeni nu va fi surprins la vremea respectivă", explică Shiro Nakamura, şeful de creaţie al celor de la Nissan.

Urmareste Automarket
Nissan GT-R a apărut pe piaţa în 2007, însă de atunci a suferit doar schimbări minore de design.
Lucrurile se vor schimba însă odată cu noua generaţie, care va primi inclusiv dimenisuni mai mari.

"GT-R nu arată încă bătrân pentru că nu este influenţat de nimic (n.r - de niciun alt model). Este foarte dificil să redesenăm această maşină, dar începem acum. Cred că putem face schimbări pentru a avea proporţii mai bune, şi anume lăţimea şi înălţimea. Tot ce vom schimba la această maşină va contribui la o performanţă aerodinamică mai bună", a adăugat Nakamura.

Via Carscoops

Comentarii (4)

  • Sper doar sa nu-i puna motor mai mic, fiindca daca vrei sa-l tunezi la puteri de peste 2000hp e preferabil un motor de > 3.8l precum cel actual.
    10 5
  • hazard
    Eu cred ca daca ar reusi sa ii mai scada masa macar cu 100kg ar castiga destul de mult in materie de performante.
    7 2
  • Folosirea electricitatii ar fi benefica in cazul GT-R doar prin recuperarea energiei prin condensatoare.Bateriile existente nu sunt performante.
    2 3
  • @flavius
    A aparut ca sa vbesti? Ah, scuza-ma nu stiam ca ai acces la tehnologiile in pregatire de la Nissan! Trebuie sa fii o persoana importanta! :))
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru