Primele imagini cu Nissan NV200, înlocuitorul celebrului taxi londonez

de Bogdan Mirică
Marti, 07.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Celebrul taxi londonez va fi înlocuit începând cu 2014 de Nissan NV200. Modelul promite spaţiu pentru cinci persoane şi o economie mai mare de combustibil.

Nissan a prezentat astăzi primele imagini şi informaţii ale modelului NV200 destinat să înlocuiască celebrele taxiuri londoneze. Modelul japonez nu este la prima adaptare de acest gen, Nissan încercând să folosească NV200 şi pentru a substitui vechile taxiuri din New York.

Versiunea londoneză a lui NV200 vine cu spaţiu pentru maxim 5 pasageri, va fi echipat cu o suprafaţă vitrată mare pentru a permite celor din interior să vadă principalele atracţii turistice ale Londrei şi va avea un motor diesel de 1.5 litri. Unitatea consumă doar 4.4 litri/100 km şi emite cu 50% mai puţin decât predecesorul său, tradiţionalul LTI TX4.

Noul model va debuta pe străzile din capitala Regatului Unit începând cu primăvara lui 2014, aproximativ 22.600 de taximetrişti urmând să beneficieze de serviciile noului NV200. Nissan se gândeşte să introducă şi o versiune electrică a lui NV200, destinată tot taximetriştilor londonezi.

via autoblog

Comentarii (14)

  • Imi spune si mie cineva cum a castigat Nissan acest drept ?
    Ce modele au mai participat ?
    6 9
  • - eficienta consumului
    - grad de poluare scazut
    - pretul de achizitie rezonabil
    - service de calitate
    - un viitor upgrade pe electric

    nimicuri de astea....asa a castigat Nissan
    14 13
  • istoria nu se cumpara,trebuia dezvoltat un model asemanator.cu autobuzele cum sa putut?
    16 4
  • De aceeasi parere sunt si eu.
    Trebuia sa lanseze un model britanic cu un design specific.
    12 8
  • Crystyann
    Eu nu vad suprafetele vitrate mari ( inafara de trapa aia panoramica) - sunt doar niste geamuri mici de zici ca e duba de politie! Nu inteleg cum de renunta englezii atat de usor la un simbol al lor .
    11 8
  • Marian
    E clara treaba... astia de la Nissan au inceput sa umble cu spagi, sa faca afaceri cu statul. O sa ii aresteze si pe astia cat de curand :))))))))
    6 11
  • Deoarece este alianta RENO-NISSAN-DACIA, ar fi tare sa bage Lodgy =)))
    11 3
  • par interesante sunt bune pt englezi ..
    ce sa zic masina arat ca second hand dar parte nasola la second hand este ca mai e si fanceza....
    3 9
  • Nu vad nici un motiv de spaga pentru ca Nissan produce si exporta foarte mult in si din Anglia (Quasquai de exemplu se fabrica doar in Anglia).
    Dimpotriva, poate fi un semn de multumire pentru faptul ca Nissan contribuie substantial la economia britanica, de cativa zeci de ani.
    Masina v-a fi produsa in mare parte in Anglia ... inclusiv motorul de 1.5 dci care e pus si pe Quashqai.
    5 3
  • Englezii nu mai au nicio firma importanta auto:
    Mini e la BMW
    Jaguar si Land Rover sunt la TATA
    Bentley la VW
    Rolls Royce la BMW
    Rover la Roewe
    Aston Martin apartine unor grupuri de investitii americane si kuveitiene.
    Restul au dat faliment (aveu zeci de producatori in anii 60-70)
    Oamenii prefera banul in locul nationalismului. In curand probabil ca si ceasul din Big Ben o sa fie elvetian :-)
    9 7
  • .....si apropo e taxi official si in New York....probabil e acceasi masina cap-coada....super idee nissan....5locuri spatioase, protectie sofer (obligatoriu la ei) spatiu mare de bagaje, costuri reduse, poluare mica, achizitie rezonabila......adica au gasit o NISA
    4 3
  • Mda... prostie de masina,eu sunt sofer de taxi(minicab) in Londra si eu zic ca nu ar trebui sa renunte la vechiul model,na bine poate sa schimbe putin design-ul da sa fie similar.Zic asta pentru ca e pe strazi de mult timp Mercedes Taxi,care arata exact ca Vito sau Viano si asta inseamna ca ce a produs acum Nissan nu e cu nimic mai bun sau mai spatios ca si Mercedes.
    La Mercedes usa laterala e automata si deschide soferul de dinauntru sau de pe telecomanda , la nissan nu au mai putut sa faca asta... Si in reclama asta arata ca masina e inregistrata deja,deci nu inteleg cum de o pune pe piata abia beste doi ani?
    0 0
  • @G

    stii mai multe detalii legate de Nissan de spui ca nu e cu nimic mai bun decat Merc?

    Cine face alimentarea cu combustibil, serviceul, achizitia...Toate acestea cad in grija soferului sau totul vine de "sus"?

    AM un feeling ca nu esti taximetrist in Londra. Si nici macar taximetrist.
    0 0
  • Eu inteleg ca taxi-urile nu trebuie sa aiba un "look" foarte bun dar hai sa fim seriosi... ce-i cu porcaria asta.. mai bine puneau Logan ca arata mai bine..
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru